Ramazan
ayının başlamasıyla daha da önem kazanan gıda üretimi yapan işletmelere yönelik kontroller arttı. Denetimlerin ilki Mamak Belediyesi'nden geldi. Mamak Belediyesi zabıta ekipleri ilçe içinde bulunan ve başta unlu ve şekerli gıda üretimi yapan fırın, pastane, lokum, kasap ve şarküteri gibi işletmeleri sıkı bir denetimden geçirdi. İşletmelerin tamamında hijyen denetimi yapan zabıta ekipleri fırınlarda terazi ve gramaj, et ve şarküteri üretimi yapan işletmelerde soğuk hava deposu ve fiziki alan koşullarını da denetledi. İçerisinde sağlık görevlisi, veterinerinde bulunduğu ekipler işletmelerde bulunan eksiklikleri saptayarak teftiş defterlerine işledi.
Hijyen önemli
Çankaya Belediyesi ekipleri, fırınlarda yapılan denetimlerde vatandaşların sağlığını etkileyebilecek her türlü konuda inceleme yaparken özellikle hijyene dikkat ediyor. Son gün birçok noktada yapılan denetimlerde pide ve ekmeklerin gramaj yönünden uygun olduğu ve işçilerin iş kıyafetleri ile bone giydikleri tespit edilirken, bazı fırınlarda çeşitli hamurların tek bir teknede birleştirildiği görüldü.