ATATÜRK
Kültür Merkezi'nde (AKM) 8.'si yapılan "Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri"nde birçok yöresel yemek, kıyafet ve eşya sergilenerek, Ankaralılar'a sunuluyor.
ŞEKİL VERİLİYOR
Fuarda el oymacığı ile yapılan tahta eşyalar da büyük ilgi görüyor. Tahta kaşık, kemençe gibi birçok eşyanın, ziyaretçilerin gözleri önünde yapılması ise beğeni topluyor. Ürettiği tahta eşyaları sergileyen Yunus Aydın, "Şimşir ağacından oyduğumuz tahta eşyaları sergiliyoruz. İşlenmemiş olan kütükleri keser yardımıyla oyduktan sonra bıçak ile şekil veriyoruz " dedi. Aydın, "Sergi alanında işlediğimiz tahta kaşıklar, fuarı gezen Ankaralılar'ın büyük ilgisini çekiyor" diye konuştu.
AMATÖR MİKSER KUDAL BEĞENİLDİ
Etkinliklere
babasıyla birlikte katıldığını ifade eden Ali Aydın, sadece Karadeniz bölgesinde kullanılan el yapımı amatör mikser "Kudal"ın da çok satıldığını söyledi. Fuarda satış yapan Aydın, "Kudal, ağaçtan oyularak elde ediliyor. Trabzon'a özgü olan lahana yemeğinin yapımında kullanılıyor. Trabzonlu kadınlarımız, kudalı amatör mikser olarak kullanıyor ama Ankara'da bilinmediği için görenleri şaşırtıyor" şeklinde konuştu.