Memorial
Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, Ramazan'da gün boyu aç kaldıktan sonra hiç doyulmayacak düşüncesiyle hazırlanan sofralardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Yüzbaşıoğlu, "Kızartma, börek, pilav, makarna ile şerbetli tatlılar Ramazan sofralarını süsleyerek kilo artışına neden oluyor. Kilo alımını ve mide rahatsızlıklarını önlemek için, ağır kızartma yemekleri yerine hafif zeytinyağlı veya etli sebze yemekleri tercih edilmeli" dedi.
TATLI YERİNE "HURMA"
Yüzbaşıoğlu, "İftarda çorbayla yemeğe başlamak, sonrasında 10-15 dakika ara vermek ve daha sonra yemeğe devam etmek, yemek sonunda yaşanacak şişkinliği ortadan kaldıracaktır. Ayrıca iftarda tüketilen salata günlük alınan posa miktarını olumlu yönde etkileyerek kabızlık sorununu da engelleyecektir" diye konuştu. Yüzbaşıoğlu, hurmanın da tatlı isteğini azaltacağını ifade etti.