Günün menüsü

Giriş Tarihi: 30.6.2015
Günün menüsü
KREMALI TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER

1 adet tavuk butu
5 yemek kaşığı krema
4-5 yemek kaşığı arpa şehriye
1,5 litre tavuk suyu
1 ya da 2 limon
Bir tutam maydonoz
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Derin bir tencereye tavuk budunu koyun. Üzerine su ekleyip, haşlayın. Daha sonra haşladığınız tavuk budunu bir tabağa alın. Küçük küçük parçalara ayırın. Tavuk suyunun içine şehriyeleri ekleyin. Ardından parçaladığınız tavuk etlerini koyup, pişirin. Diğer yandan bir kaba kremayı koyun. Üzerine bir kepçe çorbanın suyundan ekleyip, karıştırın. Daha sonra çorbanın içine azar azar döküp, karıştırın. 1 taşım kaynatın. Son olarak limon suyu, tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyip, karıştırın.

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI

MALZEMELER

Yarım kilo dolmalık biber
1,5 su bardağı pirinç
3 adet büyük soğan
2 adet domates,
2 adet kesme şeker
Dolmalık üzüm,
Dolmalık fıstık,
Yarım su bardağı zeytinyağı,
Karabiber, yenibahar, tuz
Nane,maydonoz, sıcaksu

YAPILIŞI

Dolmalık biberleri temizleyelim ve yıkayalım. Pirinci yıkayıp, suyunu süzelim. Dolmalık üzümleri yıkayalım. Domatesleri rendeleyelim. Soğanları ince ince doğrayalım. Tencereye zeytin yağını, soğanları, fıstıkları koyalım ve pembeleşene kadar kavuralım. Pirinçleri ilave edelim ve pirinçler şeffaflaşana kadar kavuralım. Tuzu, kesme şekeri, dolmalık üzümleri, domatesleri, 1 su bardağı sıcak suyu ilave edelim ve suyunu çektikten sonra ocaktan alalım. Sonra baharatları, taze naneyi, maydanozu ilave edip, karıştıralım ve demlenmeye bırakalım. Dolmalık biberleri hafif tuzlayalım. Daha sonra dolmalık biberlerin içlerini fazla sıkı olmayacak şekilde hazırladığımız harçla dolduralım. Tencereye dizelim ve domatesle ağızlarını kapatalım. Üzerlerine 2 su bardağı sıcak su dökelim ve 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirip, pişirelim. Afiyet olsun.

BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Günün menüsü
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN