Çubuk Turşucular ve Yaş Sebze, Meyve Üretim Kooperatifi Başkanı Hasan Hüseyin Benli, uzmanlar tarafından "soğuk algınlığına ve enfeksiyonlara karşı koruyucu olduğunun, bağışıklık sistemini güçlendirdiğinin" dile getirilmesi nedeniyle özellikle son dönemde turşu tüketiminin hızla arttığını söyledi. Benli, soğuk havaların etkisiyle grip ve soğuk algınlığında da artış yaşandığını, bunun da turşu satışlarını olumlu yönde etkilediğini belirtti. Benli, lezzeti nedeniyle tercih edilen Çubuk turşusu siparişlerine yetişmekte güçlük çektiklerini ifade etti. Sel, dolu gibi doğal afetler nedeniyle bu yılki üretimlerinin önceki yıllara oranla düşük olduğunu vurgulayan ve talebi karşılamakta zorlandıklarını anlatan Benli, bu yıl 12 bin ton civarında turşu imal ettiklerini dile getirdi.