Ramazanın
ilk gününde 15 bin Ankaralı, orucunu Büyükşehir Belediyesi'nin 9 ayrı noktada kurduğu iftar çadırlarında açtı. Çadırlar, ramazan ayının ilk iftarında, vatandaşların akınına uğradı. Büyükşehir Belediyesi'nin, dar gelirli, muhtaç, öğrenci ve iş çıkışı iftara yetişme telaşı içerisindeki başkentliler için gelenekselleştirdiği iftar çadırı uygulaması, binlerce kişiyi iftar sofrasında buluşturdu.
4 KAP YEMEK
Önünde uzun kuyrukların oluştuğu iftar çadırlarında, 7'den 70'e her kesimden vatandaş, ilk günde "ezogelin çorbası, İzmir köfte, makarna ve Kemalpaşa tatlısından" oluşan bir mönüyle ağırlandı. EGO yemekhanesinde dev kazanlarda özenle, hijyen kuralları dikkate alınarak, gıda uzmanları gözetiminde pişirilen yemekler, iftar sofralarına, korunaklı şekilde, dumanı tüter vaziyette ulaştırıldı. Yemeklerin sunulduğu tek kullanımlık malzemeler, iftarın ardından, çevreyi kirletmeyecek şekilde, çöp torbalarına konularak toplandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ramazan boyunca 9 ayrı merkezde kurulan iftar çadırlarında 4 kap yemekten oluşan iftar menüsü sunmaya devam edecek.