MALZEMELER
1 çay bardağı erişte
1 çay bardağı yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz
Terbiyesi için:
1 yumurta
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı un
YAPILIŞI
Mercimeği haşlayın ve çıkan kara suyunu süzün. Bir tencerede 4-5 bardak suyu kaynatın. Kaynayan suyun içine, erişte, nohut ve haşlanmış mercimeği dökün. Erişteler pişene kadar karışımı kaynatın. Erişteler pişerken bir kasede, un, yumurta ve yoğurdu iyice çırpın. Pişen eriştelerin suyundan bir kepçe alın ve bu karışımın içine ilave edin, çırpın. Sonrada bu karışımı, çorbayı sürekli karıştırarak ilave edin. Tavada tereyağını kızdırın. Nane ve pulbiber atıp, kızgın yağı çorbanın üzerine dökün. Tuzunu atıp, servis yapın. Afiyet olsun...
KOLAY PERDE PİLAVI
MALZEMELER
1 adet yufka
1 su bardağı pirinç
1 tavuk göğüs veya 2-3 adet pirzola tavuk
1 adet soğan
Nane, tuz, karabiber, kırmızıbiber, süslemek için badem
YAPILIŞI
Bademleri sıcak suda bekletin ve soyun. Soğanı doğrayın içine kuru nane katarak soteleyin. Üstüne 1 su bardağı pirinci ekleyin 2 su bardağı su ve tuzunu katarak pişmeye bırakın. Tavukları az tuz ekleyerek haşlayın. Piştikten sonra kuşbaşı şeklinde doğrayın. İçine karabiber, pulbiber ekleyerek soteleyin. Pirinçle tavuğu karıştırarak harmanlayın. Kalıbın altını yağlayın. Soyduğunuz bademleri kalıbın dibine istediğiniz şekilde dizin. Üstüne yufkayı kenarlardan dışarı taşacak şekilde koyun. İçine pilavı koyun. Yanlarda kalan yufkayı üzerine örterek çok az yağ sürün. 200 derecede kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...