Ankara'da geçen yıl 85 bin ton karpuz tüketildi. Daha çok yaz aylarında yenilen karpuz, istatistik verilerine göre, tüketilen meyve türü kategorisinde birinciliği yine kaptırmadı. Aynı yıl içerisinde sebze kategorisinde ise en çok domates tüketildi. Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hal verilerine göre; 2016'da en çok satılan meyve 85 bin tonla karpuz, en çok satılan sebze de 85 bin tonla domates oldu. Karpuzun ardından, 45 bin ton satışla elma ikinci, 42 bin tonla mandalina üçüncü sırada yer aldı. Bu meyveleri dördüncü sırada 35 bin tonla portakal, 30 bin tonla kavun beşinci olarak izledi. Başkentliler, yazın daha çok karpuzla serinlerken, kışın ise en çok tüketilen meyveler arasında elma, mandalina ve portakal yer aldı. Geçen yıl en çok tüketilen meyveler sıralamasını üzüm, muz, limon, şeftali ve çilek takip etti.