GEÇEN Mart ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Ankara Şehir Hastanesi'nin mutfağı, ayrı bir binada fabrikaya benzer şekilde kuruldu. 3 bin metrekare alana kurulan ve 600 kişinin çalıştığı dev mutfağı, görüntülendi. 24 saat hizmet verilen mutfakta her gün hasta ve yakınları olmak üzere çalışanlar için 10 bin kişilik yemek hazırlanıyor. Yaklaşık 2 bin 500 hasta, 2 bin 500 refakatçi ve 5 bin personel için yapılan yemekler, daha sonra servis ediliyor. Ayrıca, Hristiyan veya Musevi vatandaşlar için özel kabul edilen günlerde, ayrı bir menü hazırlanıyor. Hastaların bileklerinde takılı olan bilekliklerdeki karekodların, yemek tepsisinin yanında bulunan karekod ile eşleştirilmesiyle hangi hastaya hangi menünün gittiği de sistemden kontrol ediliyor. Ankara Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Süha Şen, Türkiye'nin en gelişmiş mutfaklarından birini kurduklarını söyledi.
'ÖZEL SERVİSLE GÖNDERİLİYOR'
Şen, 600 kişinin vardiya halinde çalıştığı mutfakta hastalar, yakınları ve personel için yemek hazırlandığını söyleyerek, "Hazırlanmış olan yemekler, belli bir süre içerisinde porsiyonlara bölünerek, ilgili hastane bölümlerinin altından özel bir servisle gönderiliyor ve gönderim işlemi tamamlandıktan sonra personel için de ayrı bir yerde dağıtımları yapılıyor" dedi.