Fırınlanmış sebze çorbası
(4-6 kişilik)
Malzemeler
1 adet iri havuç
2-3 adet kalem pırasa
1 orta boy patates
1 orta boy soğan
1-2 diş sarımsak
1/2 litre su (2 su bardağı)
1/2 litre süt (2 su bardağı)
1 tatlı kaşığı tuz
1-2 yemek kaşığı zeytinyağ
Hazırlanışı
Sebzeleri sarımsak ve soğanla birlikte tuz ve zeytinyağı ilavesi ile harmanlayın. 1 yemek kaşığı su ekleyin ve 200 derece ısıda 30-35 dakika iyice yumuşayana değin pişirin. Hepsini çorba tenceresine alın. Su ve sütü ekleyin. 15 dakika kısık ateşte pişirin. 1-2 taşım kaynayınca ocaktan alın ve blender'dan geçirin. Demlendirin ve servis yapın. Not: Bakliyat ve tahıl ilavesi yapabilirsiniz. Eğer seviyorsanız baharatları da çeşnilendirip ekleyebilirsiniz.
Ispanaklı yoğurt çorbası
(4-6 kişilik)
Malzemeler
1/2 kilo taze ıspanak
1 tatlı kaşığı tereyağı (veya
1 yemek kaşığı zeytinyağı)
1 orta boy soğan
1 litre su (4 su bardağı)
2 su bardağı dolusu yoğurt
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Hazırlanışı
Tereyağında veya zeytinyağında ince ince doğradığınız soğanı biraz rengi değişinceye kadar kavurun. Kabaca doğradığınız ıspanakları ekleyin. Bir-iki dakika daha kavurun. Suyu ve tuzunu ilave edin.1-2 taşım kaynasın. Yoğurdunu ilave edin. Blender'dan geçirin. Sürekli karıştırarak biraz daha ısıtın. Biraz demlendikten sonra servis yapın.
Portakallı havuç çorbası
(4-5 kişilik)
Malzemeler
4 ince doğranmış havuç
1 litre su (4 su bardağı kadar)
1 su bardağı süzme yoğurt
1 iri sulu portakalın suyu
1 çay kaşığı taze zencefil rendesi (arzu edilirse)
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı
Havuçları iyice yumuşayana değin haşlayın. Soğuyunca portakal suyu, zencefil ve tuz ile karıştırın. Blender'dan geçirin. Yoğurdu ekleyin. İyice karıştırın. Biraz dinlendirin ve servis yapın.
Yazı: İpek KUŞÇU