şöleni

Giriş Tarihi: 12.8.2017 15:54
Sebze şöleni

, karnabahar ve ıspanak gibi kış lerini lara sevdirmek çok zordur. Ama pratik, lezzetli ve eğlenceli sunumlarla yedirmek mümkün!

Pırasalı patatesli peynirli tarı

Malzemeler

4 adet orta boy

Yarım kilo ince kalınlıkta

250 gram lor peyniri

150 gram çeçil peyniri

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Peynirler (tuzsuz gelirse tuz)

1 çay kaşığı karabiber

Arzu edilirse kırmızı pul biber

Hazırlanışı

Patateslerin kabuklarını soyun ve ince halka şeklinde kesin. Tavada zeytinyağı ilavesi ile önlü arkalı kızartın. Pırasaları incecik doğrayın. Peynirleri ve yumurtayı ilave edin. Baharatlarını ekleyin. Küçük yuvarlak kalıplar içine patatesleri tüm kenarlara yerleştirin veya kelepçeli bir kalıp kullanın. Tüm yan yüzeylerini ve tabanını patates ile kaplayın. Orta alana pırasalı harcı yayın. Önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyip pırasalar yumuşayana değin 20-25 dakika pişirin.

Karnabahar krep

Malzemeler

1.5 su bardağı dolusu haşlanmış karnabahar

1 adet yumurta, 1.5 su bardağı süt veya kefir

5-6 kaşığı organik buğday unu

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz, karabiber

Hazırlanışı

Krep için karnabaharı haşlayın ve süzüp ılıyınca rondodan geçirin. Diğer malzemeleri ilave edin. Koyu boza kıvamında olsun karışımınız. Tavanızı yağlayın ve kepçe yardımı ile krep hamurundan yayın. Önlü arkalı pişirin. İç harcı ayrı bir kasede karıştırın. Tadını kontrol edin. Gerekirse baharat ve tuz ekleyin. Krepinizi rulo yapıp iri halkalar halinde kesin. İç harcı ve ince çubuklar halinde kestiğiniz kırmızıbiber ve havuçları yerleştirin. Servis tabağına kreplerinizi dik duracak şekilde yerleştirin.

Yazı: İpek KUŞÇU

ARKADAŞINA GÖNDER
Sebze şöleni
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN