Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SELAHATTİN DÖNMEZ

Göbek yağlarını eriten kanola mucizesi

Göbek çevresinde biriken yağlar kalp hastalıklarının da sorumlusu. ABD’de yapılan araştırmalar çok yüksek oleik asit içeren kanola yağının dört haftalık bir süreçte göbek bölgesi yağlarını erittiğini gösterdi

Hepimizin derdi göbek. Üstelik kolayca yerleşen göbek çevresi yağları kilo kaybı noktasında bize en büyük zorluğu yaşatıyor. ABD'deki Penn State Üniversitesi'nden beslenme profesörü Penny Kris-Etherton'un yürüttüğü araştırma yüksek oleik asit içeren kanola yağını günde iki yemek kaşığı kadar kullanmanın göbek çevresindeki yağın azalmasını sağladığını ortaya koydu. Kanola yağını kullanan şişman hastalarda bel bölgesindeki yağın azalması ile beraber metabolik sendrom ve kan şekeri dengesizliklerinin ortadan kalktığı, iyi huylu kolesterol olan HDL'nin de arttığı araştırma verilerinde raporlandı. Kanola yağı yemeklerde pişirme ile besin değerini kaybetmeyen, pişirilmeden salatalara eklenebilen kanola tohumunun sıkılması ile elde edilen bitkisel kaynaklı sağlıklı bir yağ çeşidi. Diyabetten kalp hastalıklarına kalpten kansere kadar risk yaratan doymuş yağı en düşük oranda barındıran yağ çeşidi olan kanola yağı içinde yüksek miktarda kolesterol düşürücü bitkisel sterol ve omega 3 mevcut. E vitamininden de zengin olan kanola yağı cildi yaşlanmaya karşı koruyor. Kanolanın dışında zeytinyağı da göbek bölgesindeki yağları azaltmak için kullanabileceğiniz bir yağ çeşidi.

Pancar suyundan fışkıran sağlık
Taze pancar kış mevsiminin lezzetli sebzelerinden. Salatalara rendelediğimiz, turşusunu tükettiğimiz pancarın suyu çok daha şifalı. Bilimsel araştırmalar taze sıkılmış pancar suyunun içildikten sonra iki saat içinde kalp yetmezliği yaşayan hastalarda egzersiz sırasında bacaklardaki kas gücünü yüzde 13 kadar artırdığını bildiriyor. Nedeni pancarın doğal yapısında bulunan kimyasal bir bileşik olan nitratlar. Eğer kalp hastalığınız varsa orta şiddette yapacağınız yürüyüş öncesinde bir büyük su bardağı pancar suyu içerseniz kalbiniz korunur ve egzersiz performansınız artar. Bazı araştırmalar sadece kalp hastalarında değil sağlıklı bireylerde de düzenli yapılan yürüyüş, koşu ve tenis oynama gibi aktivitelerden önce bir su bardağı pancar suyu içmenin egzersiz performansını yüzde 16 kadar artırdığını gösteriyor.

Yağlanmayı önleyen 15 sebze
Domates
Greyfurt
Havuç
Kabak
Karnabahar
Armut
Portakal
Ispanak
Pırasa
Kuru soğan
Turp
Sarımsak
Brokoli
Elma

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA