Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Mantar zehirlenmesi olayları artış gösterdi

Giriş Tarihi: 7.11.2014
Mantar zehirlenmesi olayları artış gösterdi
İzmir Üniversitesi Medicalpark Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, bu mevsimlerde doğal alanlarda yetişen ve yapısında zehirli madde bulunan şapkalı mantarların taze, kurutulmuş veya konserve olarak çiğ veya pişirilerek yenmesi sonucunda gelişen ve ölümle de sonuçlanabilen ciddi zehirlenmelerle karşılaştıklarını belirtti. Dr. Göral, "Özellikle Amanita türleriyle karışabilecek mantarların yenmemesi gerekir. Halk arasında protein değeri, et kadar olduğu söylense de bu doğru değildir. Alkol ile beraber alınması, bazen daha kötü olaylara neden olabilir" dedi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Mantar zehirlenmesi olayları artış gösterdi
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN