Manisa'da zabıta ve polis ekiplerinin yaptıkları denetimlerde, hayvan damında hayvan yemiyle ekmek üretimi yapan işletmelerin tespit edilmesi, İzmir Fırıncılar Odası'nı harekete geçirdi. Bir süredir yerel yönetimlere yaptıkları uyarılarla İzmir'e kent dışından ekmek getirtilmesinin önlenmesini isteyen oda yöneticileri, tüketicilere açıkta satılan ekmekleri almamaları çağrısında bulundu. Sokak aralarında ve pazaryerlerinde açıkta ekmek satıldığını hatırlatan İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Fikri Sırtı, "Bu ekmeklerin nerede ve hangi koşullarda üretildiği belli değil. İzmir'e Manisa ve Salihli ağırlıklı olmak üzere dışarıdan gelen ekmekler bir de açıkta, çamurun, tozun toprağın içinde satılıyor. Toplum sağlığını doğrudan tehdit eden bu durumu önceden pek çok kez yerel yönetimlere aktarmış, yer bildiriminde de bulunarak denetlenmelerini istemiştik. Manisa'da yaşanan son olay bu endişelerimizi haklı çıkardı. Haşerelerin sardığı, koyunların da bulunduğu bu hayvan damında 'Salihli Ekmeği' adı altında üretilen ekmeklerin renklendirilmesi için kalitesiz beyaz una hayvan yemi karıştırıldığı tespit edildi. Hayvanlar için hazırlanan besinleri insanlara yedirmeyi reva görüyorlar. Bu ekmekler İzmir'de açıkta 'Salihli Ekmeği' diye satılıyor. Halkımıza buradan bir kez daha sesleniyoruz. Menşei belli olmayan, üzerinde nerede üretildiği yazmayan ekmekleri almasınlar. Evladınızın, ailenizin, kendinizin sağlığı ile oynamayın" dedi.