Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ege Üniversitesince (EÜ) İzmir Körfezi'nde kirlilik nedeniyle 33 yıl önce başlayan avlama yasağının sonlandırılması için yürütülen projede olumlu verilere ulaşıldı. Proje yürütücüsü Doç. Dr. Ali Ulaş, İzmir Körfezi'nin 33 yıl önce her türlü avcıya ve avcılığa kapatılmasına rağmen amatör balıkçıların bölgede avlanmayı sürdürdüğünü söyledi. Balıklarda ağır metal, dioksin gibi maddelerin bulunup bulunmadığını araştırdıklarını ifade eden Ulaş, "Amacımız, İzmir Körfezi'nde amatör olta balıkçılığında yakalanan türlerin insan gıdası olarak tüketilip tüketilemeyeceğini tespit edip bunu Bakanlığa sunmak" dedi.