İzmir Üniversitesi Hastanesi Diyetisyeni Fatma Baysal, zeytin yaprağının alzheimer ve parkinson gibi hastalıklarda sinir hücrelerini koruyan bir kalkan vazifesi gördüğünü söyledi. Zeytin yaprağının kalp ve damar sağlığını koruyucu etkisi bulunduğunu anlatan Fatma Baysal, "Zeytin yaprağının kan yağlarını ve damarlarda plakların birikimini azalttığı, kalp kasının hasarlanmasını geciktirdiği ortaya konuldu. Ayrıca antioksidan olarak hücrelerin genetik hasarlanmasını önleyerek tümör oluşumuna karşı koruyucu etkisi var. Zeytin yaprağı, mikropları öldürüyor, bağırsak ve solunum yollarını düzene sokuyor. Çay olarak içilebildiği gibi yemeklerin içine de eklenerek kullanılabiliyor. Hepatit B gibi virüslere de koruyucu etkisi olduğu biliniyor. Bu yüzden 'anti kanserojenik' olarak nitelendirilmektedir. Alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması tedavisinde olumlu etki yaptığı belirlendi. Zeytin yaprağı insülin direncini azaltıyor. İnsülin direnci olan bireylerin sabah ve akşam tarçınla birlikte zeytin yaprağı çayı içmesi yararlı olacaktır" dedi.