’in 1800 yıllık lezzeti: Radika

Giriş Tarihi: 16.4.2016
İzmir’in 1800 yıllık lezzeti: Radika
Geçtiğimiz hafta sonu 7.'si yapılan Alaçatı Ot Festivali'nin de teması, radikaydı. yemek kültürüyle ilgili tarihi araştırmalar yapan Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Arkeolog Prof. Dr. Recep Meriç, radikanın, 1800 yıl önce Eski yani Smyrna'nın önemli bir lezzeti olduğunu ortaya çıkardı. Meriç, radikanın adına, antik dünyanın aynı zamanda gastronomi yazarı olan Naukratis'li Athenaios'un döneminde MS. 190 yıllarında kaleme aldığı Deipnosophistai kitabında rastladığını söyledi.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
İzmir’in 1800 yıllık lezzeti: Radika
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN