Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Japonlar lezzetlerine hayran kaldı

Giriş Tarihi: 19.6.2016
Japonlar Ege lezzetlerine hayran kaldı
Türk Gıda ürünlerinin ve Güney Kore pazarlarında tanıtılması amacıyla İhracatçı Birlikleri (EİB) tarafından hayata geçirilen Turquality Projesi'nin tadım etkinliği Tokyo Main Dining Restoran'da yapıldı. Michelin Yıldızlı Şef Akihiko Murata tarafından Türk gıda ürünleri ile Japon damak tadına uygun olarak hazırlanan 5 farklı tarif eş zamanlı olarak davetlilere tattırıldı. Kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzümden oluşan aşure tarzı mitsumame büyük beğeni topladı. Japonlar, Ege lezzetlerine hayran kaldı. Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, " mesafe olarak ülkemize uzak olsa da, gerek tarihi geçmişimiz gerek benzer kültürel ve geleneksel yanlarımız nedeni ile kendimizi çok yakın hissettiğimiz bir ülke" dedi. Tanıtımı yapılan ana ürünler; kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru domates, zeytinyağı, defne, kekik, adaçayı, makarna, bulgur, susam, buğday oldu. Türkiye, 2015 yılında Japonya'ya bu ürünler kapsamında 89 milyon 185 bin dolar ihracat gerçekleştirdi. Söz konusu ihracat rakamının yüzde 40'lık dilimi olan 35 milyon 155 bin dolarlık tutar Ege İhracatçı Birlikleri tarafından yapıldı.
BUGÜN NELER OLDU
ARKADAŞINA GÖNDER
Japonlar Ege lezzetlerine hayran kaldı
* Birden fazla kişiye göndermek için, mail adresleri arasına “ ; ” koyunuz
BİZE ULAŞIN