EGE Bölgesi'nde bu sezon kuru incirde 78 bin 200 ton rekolte bekleniyor. Kuru incir ihracatının neredeyse tamamının yapıldığı Ege Bölgesi'nde 2017/2018 sezonunda elde edilecek rekolteye ilişkin tahmin raporu, İzmir Ticaret Borsası (İZTB) Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen tarafından açıklandı. Şen, İZTB'deki toplantıda, dünya genelinde kuru incire talebin giderek arttığını, buna bağlı olarak da bölgedeki üretim alanlarının genişlediğini söyledi. Şen, "2017/2018 sezonu Ege Bölgesi kuru incir rekoltesi, hava şartlarının normal seyri halinde 78 bin 200 ton olarak tahmin edilmiştir. Geçen yıl yapmış olduğumuz tahmine göre yüzde 8,6 daha yüksek rekolte bekliyoruz. Bu tahminle en yüksek üretim rakamına ulaşmayı bekliyoruz ancak ihracata uygun kalitedeki ürün konusunda aynı oranda artış olmayabilir" ifadesini kullandı.