ÜRETİLECEK BAKTERİ İLE DOĞA KORUNACAK
Pamukkale Üniversitesi'nde (PAÜ) üretilen bakteriyel selülozun tekstil sanayinde, yara iyileştirici ameliyat ipliği üretiminde, kozmetik sanayinde, endüstriyel atıkların çevre kirliliği yaratmasının önüne geçilebileceği bildirildi. PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazime Mercan Doğan, "Bu saf selüloz gıda, tarım, sağlık sektörünün farklı çevresel problemlerin çözümünde sorun giderici olarak kullanılabilecek" dedi.
BU ÇORBA TAM 15 SAATE PİŞİYOR
Balıkesir'in kemik suyundan hazırlanan, her derde deva olan etli çorbası tam 15 saatte pişiriliyor. Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız, "Malum Balıkesir'in eti Türkiye'nin en kaliteli etidir. Bu çorbanın mideye o kadar büyük faydası vardır ki inanılmaz" dedi. özellikle kış aylarında doktorlar tarafından ısrarla tavsiye edilen çorba, bebeklerin kemik gelişi için de aileler tarafından tercih ediliyor.
MİLLİ DANSÇI İÇİN KAN BAĞIŞI YAPILDI
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF), lösemi hastalarına destek olup kan ve kök hücre bağışına farkındalık oluşturmak amacıyla 'Güvenli Kan Temini ve Türkök' Konulu konferans düzenlendi. Konferansın ardından, lise öğrencisi aynı zamanda da milli dansçı olan Kaan Özelçam'ın yanı sıra diğer lösemi hastaları için akademik ve idari personelle öğrenciler kök hücre için kan bağışında bulundu.
2 DİPLOMASI VAR ÇAY OCAĞI İŞLETİYOR
İzmir Konak'ta, iki üniversite bitirmesine karşın iş bulamayan evli ve 2 çocuk babası 32 yaşındaki Semih Güler, bir yakının işlettiği çay ocağını devralarak geçimini sağlamaya başladı. Öğrencilik yıllarında bankacı olmayı hayal eden Güler, mahallelinin 'diplomat' lakaplı çaycısı oldu. Sahibi olduğu çay ocağında bir süre çalıştığını belirten Güler, "Burayı devraldım. Eşimin yaptığı börekleri dükkanda satıyorum. Zamanında çok iş denedim. Bütün kapılar yüzüme kapandı. Artık tek ekmek teknem burası" dedi.