İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından hayata geçirilen ve bir sosyal sorumluluk projesi olan WeAccept öğrenci kabul programı adaylara, yetenekleri doğrultusunda burs imkânı sunuyor. Adayların sınav engeline takılmadan, yetenekleri ve tercih etmeyi düşündükleri bölüme uygunlukları doğrultusunda burs alarak Kültür ailesinin bir ferdi olabileceğini söyleyen İKÜ Eğitim Kurumları İlişkileri Koordinatörü Yavuz İlker Baldan programın detayları hakkında şu bilgileri verdi:
YÜZDE 100 BURS İMKÂNI: Adaylar, program dahilinde psikolojiden mühendisliğe, sağlık bilimlerinden iletişim programlarına kadar birçok alanda başvuru yapabilecek. WeAccept öğrenci kabul programı adayların yeteneklerini, kişisel özelliklerini, yetkinliklerini ölçerek en yatkın olduğun bölüme yüzde 100'e kadar burs imkanı ile yerleşme mantığı gözetilerek hayata geçirildi.
ÜCRETLİ SEÇENEĞİ DE VAR: Kişiyi en uygun bölüme yönlendiren WeAccept için İKÜ, daha düşük puanlar ve başarı sıraları ile yerleşilebilecek "ücretli" kontenjanlar açtı.
KESİNTİ YOK: Bu burslar, tam olarak ÖSYM bursları gibi yani tercih kılavuzunda yer alan yüzde 100, yüzde 75, yüzde 50 vb. burslar gibi konumlandırılıyor ve tam 7 yıl boyunca kesintisiz olarak devam ediyor. Öğrenci derslerinde başarısız olsa ve üniversite uzasa bile burs, 7 yıl boyunca kesilmiyor.
Programın öne çıkan bir başka özelliği ise İKÜ tarafından sunulan diğer burs ve indirim olanakları ile birleştirilebiliyor olması. Yani akıllı bir tercih listesi oluşturan aday WeAccept ile aldığı bursları arttırabilir. Örneğin aday üniversitenin "yüzde 15 ilk tercih indirimini" ilk tercih kurallarına uygun bir şekilde tercih ederse bunu, We- Accept burslarına ilave ederek alacağı burs oranını daha da arttırabilir
EN ÇOK PSİKOLOJİ TERCİH EDİLDİ
İlk senesinde 17 bin başvuru alan We- Accept öğrenci kabul programında en çok tercih edilen bölümler 2 bin 91 başvuru ile psikoloji, bin 565 başvuru ile bilgisayar mühendisliği, 928 başvuru ile mimarlık oldu. Başvuru yapan adaylara ilk aşamada yöneltilen kişilik envanteri sonucunda adayların yüzde 40'ı "Sosyal Kişilik" tipinde, yüzde 17'si "Gerçekçi Kişilik" ve yüzde 15'i de "Yaratıcı Kişilik" tipinde çıktılar.