Türkiye'nin en iyi haber sitesi

İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Listede öyle bir tanesi var ki...

İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Listede öyle bir tanesi var ki...

KİRPİ BALIĞI

Oldukça "tatlı" gözüken bu balık aslında derisinde, yumurtalıklarında ve karaciğerinde ölümcül bir zehir içeriyor.

Şefler bu yemeği hazırlarken oldukça dikkatli davranmalı ve balığın kötü organlarından kurtulmalıdır. Japon restoranlarında bu balığın hazırlanış aşaması için belirli eğitimler verilip denetleniyor.

İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Listede öyle bir tanesi var ki...

KAJU

Yaygın olarak bilinmese de süpermarketlerde gördüğünüz çiğ kajular içerisinde zehir bulunan maddeler içerir. Yüksek dozda alımı zehir üretebilir.

İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Listede öyle bir tanesi var ki...
İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Listede öyle bir tanesi var ki...

HÁKARL

İzlanda'ya özgü olan bu yiyecek, ne böbrek ne de idrar yolu olan bir köpek balığından yapılan bir yemektir. Böylece tüm vücudun toksinleri doğrudan cilde geçmiş olur.

Normalde Hákarl özel bir fermantasyon işlemi ile tedavi edilir ve 5-6 ay kurumaya bırakılır. Bu yemek, çavdar ekmeği ile servis edilir. Genelde insanlar tadının güzel olmadığı hakkında yakınır.

İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Listede öyle bir tanesi var ki...

SANNAKJİ (Canlı ahtapot)

Bu yemek Güney Kore ve Japonya'da popülerdir. Tehlikeli kısmı, ahtapotun canlı olmasından kaynaklı emilim yapabilmesidir. Ahtapot kavrama gücüne sahipken yemeniz boğulma anlamında riskli olacaktır. Bu boğulma nedeniyle yılda yaklaşık 6 ölüm yaşanıyor.

İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Listede öyle bir tanesi var ki...

PANGİUM EDULE (Futbol meyvesi)

Doğu Asya'ya özgü bu aromalı meyve, karmaşık ve uzun bir hazırlığa sahip. Ağacın yaprakları, tohumları ve diğer birçok kısmı, toksin prusik asitini kolayca veren yüksek oranda bir glukozid içerir.
Tüketimden önce yıkama, kavurma, ıslatma gibi çeşitli yöntemler kullanılarak tohumlar çıkarılmalıdır.

Tohum kaynatıldıktan veya kavrulduktan sonra yemek için güvenli hale gelecektir. Yapım aşaması kısaca; tohumları kabukları olmadan kaynattıktan sonra muz yaprakları, kül ve toprak ile birlikte kırk gün boyunca gömülü bırakılıyor.

İşte dünyanın en tehlikeli yiyecekleri! Listede öyle bir tanesi var ki...

MÜRVER

Bu meyveler oldukça lezzetli görünüyor. Ama kesinlikle kasvetli bir tarafları var. Yaprakları, tohumları ve dalları siyanür içeriyor. Bu nedenle bunları çıkarmanız ve sadece tamamen olgunlaşmış ve düzgün pişirilmiş mürverleri yemeniz gerekir.

Aksi takdirde şiddetli ishal ve nöbetler gibi eğlenceli olmayan semptomlar ortaya çıkabilir.

Bununla birlikte, müverlerin grip de dahil olmak üzere virüslerle savaşmaya ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olduğu da söyleniyor.

BİZE ULAŞIN