Türkiye'nin en iyi haber sitesi

ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri!

döneminde özenle hazırlanan sofralar ramazan ayı geldiğinde daha da lezzetli hale geliyordu. Osmanlı mutfağının birbirinden lezzetli yemekleri iftar sofralarını süsleyerek, damak çatlatıyordu. "Nerede o eski ramazanlar" diye hasret çekenler için Osmanlı döneminde iftar sofralarından eksik olmayan aynı zamanda sık sık Saray mutfağında da pişirilen lezzetler...

Osmanlı ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri!

Ramazan ayına özel Osmanlı saraylarında pişirilen hem enfes hem de çok fazla bilinmeyen tarifleri haberde bulabilirsiniz...

Osmanlı ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri!

Köklü tarihimiz ve geleneklerimiz sayesinde ta 'dan bu zamana kadar gelen nefis yemeklerimiz bulunuyor. Şerbetlerden çorbalara, kebaplardan farklı tatlılara kadar birbirinden farklı lezzetijn bulunduğu Osmnalı Ramazan sofralarında aynı zamanda şifalı besinlerde yer alıyor. Ülkemizin tarihi zenginliklerini düşünerek aklınıza en geleneksel ve en lezzetli yemekler gelirsa Osmanlı mutfağının Ramazan ayına özel pişirdiği tariflere mutlaka göz atmalısınız.

Osmanlı ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri!

Gelin birlikte Osmanlı ramazan sofralarının vazgeçilmez yemeklerine göz atalım...

Osmanlı ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri!

KEŞKÜL-Ü FUKARA

İçerisindeki toz ve badem ve antep fıstığı ile beraber ağızda adeta kıvam alan Keşkül-ü Fukara tatlısı, sütlü tatlıların arasında en farklı olanıdır. saraylarında tüketilen o enfes keşkül tatlısının asıl adı Keşkül-ü Fukara'dır. Gerçek kıvamını tutturmak için manda ya da keçi sütüyle pişirilen bu tatlıyı evde kolayca hazırlayabilirsiniz.

KEŞKÜL-Ü FUKARA TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Osmanlı ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri!

PİLİÇ TOPKAPI

Şık sunumu ve lezzetiyle yedikçe isteyeceğiniz aynı zaman da çok beğeneceğiniz piliç topkapı yemeği sizi geçmişe götürecek. Enfes piliç topkapı Afyon yöresine ait olduğu biliniyor. Hem leziz hem de pratik Piliç topkapı tarifini sizlere sunuyoruz.

PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Osmanlı ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri!

BABAGANNUŞ

Günümüzün en sevilen mezelerinden ve sıklıkla da Hatay yöresinde yapılan babagannuşun kökeni aslında 'ya dayanıyor. Közlenmiş patlıcan ancak bu kadar lezzetli olabilirdi.

BABAGANNUŞ TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

Osmanlı ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzetleri!

DÜĞÜN ÇORBASI

Her yaştan insanların severek tükettiği çorbalar içinde tarifi en çok merak edilenlerden biri de düğün çorbası. Tel tel ayrılmış kuzu gerdan eti ve terbiye karışımının kullanıldığı, et suyuna hazırlanan besleyici bir çorbayı evde kalabalık misafirlerinize hazırlayabilirsiniz.

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ İÇİN TIKLAYIN

BİZE ULAŞIN