YÜZGEÇLERİ ZEHİRLİ
Doğa ve Bilim Derneği öncülüğünde İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), İskenderun Belediyesi ve Su Ürünleri Kooperatifi'nin desteğiyle mangalda aslan balığı etkinliği düzenlendi.
DHA'nın haberine göre; yüzgeçleri zehirli olduğu için balıkçılar tarafından tercih edilmeyen aslan balığının nasıl temizlenip tüketebileceği Doğa ve Bilim Derneği sözcüsü Servet Doğdu tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.
Renkleri, gösterişli yüzgeçleri, kırmızı ve esmer çizgileriyle göz alıcı olan aslan balığı temizlendikten sonra mangalda pişirilerek katılımcılar tarafından tüketildi.
Gürlek, "Aslan balıkları için alınması gereken önlemlerin başında avlanması geliyor. Aslan balıkları kuyruk hariç diğer yüzgeç ışınlarının zehirli olmasından dolayı genellikle balıkçılar tarafında avlanmamakta ve halk tarafından tüketilmemektedir. Denizlerimizde aşırı çoğalan ve denizel ekosistemimize büyük zararlar veren istilacı aslan balığı aslında yenilebilen lezzetli bir balık türüdür" dedi.
Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemal Turan da aslan balığı için ABD'de 3 bin dolara kadar ödüllü festivaller düzenlendiğini, Meksika'da ise özel yemeklerinin yapıldığını, vitamin değerinin çok yüksek olduğunu anlattı.