Ramazan boyunca oruç tutarken gün içerisinde acıkmamak adına sahurda yenilen yemeğin önemi büyüktür. Sahurda yediğimiz besleyici ve acıktırmayan besinler sayesinde orucu daha rahat geçirebilme şansımız vardır. Peki oruç tutarken sahurda hangi besinleri tercih etmemeliyiz? Sahurda yediğimizde acıkmamazı sebep olacak besinler nelerdir? İşte çabuk acıktıran besinler...
Ramazan boyunca oruç tutarken gün içerisinde acıkmamak adına sahurda yenilen yemeğin önemi büyüktür. Sahurda yediğimiz besleyici ve acıktırmayan besinler sayesinde orucu daha rahat geçirebilme şansımız vardır. Peki oruç tutarken sahurda hangi besinleri tercih etmemeliyiz? Sahurda yediğimizde acıkmamazı sebep olacak besinler nelerdir? İşte çabuk acıktıran besinler...
ÇABUK ACIKTIRAN BESİNLER
Genel olarak karbonhidrat içeriği yüksek besinler çabuk acıktırıyor. Oruç tutanlar sahurda karbonhidratlı yiyecekler yerine protein içeriği yüksek, uzun süre tok kalmaya yardımcı olan ve susuzluk hissi vermeyen yiyeceklerle hafif ve doyurucu bir sahur yapmalıdır.
ŞEKER İÇERİĞİ YÜKSEK YİYECEKLER
Sahurda nişasta ve şeker gibi karbonhidrat içeriği yüksek olan yiyecekler yiyenler tüm gün açlık hissediyorlar. İşte uzak durmanız gereken yiyecekler:
BAL, REÇEL, ÇİKOLATA
Her ne kadar sahurda bal, reçel, sürülebilen çikolata gibi tatlı yiyecekler cazip gelse de hem kan şekerini hızla yükselmesine ve sonra yine hızla düşmesine sebep olarak çabucak acıkmanıza neden olur hem de susatır.