Türkiye'nin en iyi haber sitesi

Çok sağlıklılar diye tüketiyoruz ama ölüme götürebiliyorlar...

Çok sağlıklılar diye tüketiyoruz ama ölüme götürebiliyorlar...

Gündelik hayatta hiç tereddüt etmeden tükettiğimiz bazı besinler, ciddi hastalıklara hatta ölüme yol açabiliyor...

Çok sağlıklılar diye tüketiyoruz ama ölüme götürebiliyorlar...

Sağlıklı bir beslenme programında yer alması gerektiği konusunda hemfikir olduğumuz marul, yumurta, domates gibi besinler, Food and Drug Administration'ın yayımladığı en riskli yiyecekler arasında üst sıralarda yer buluyor.

US FDA, risk gurubundaki bu yiyeceklerin iyi temizlenmiş ve bakterileri etkisiz hale getirilmiş şekilde tüketilmesini öneriyor.

Çok sağlıklılar diye tüketiyoruz ama ölüme götürebiliyorlar...

Yumurta: Yumurta, pek çok insanın temel besin maddelerinden biridir. Ancak, Health.Com'a göre, Salmonella salgınlarının büyük bir kısmı yumurta tüketimiyle ilişkili.

Çok sağlıklılar diye tüketiyoruz ama ölüme götürebiliyorlar...

Yumurtaların içinde üreyebilen bu zararlı bakteri, doğru tüketilmeyen yumurtalar aracılığıyla insanlara bulaşabiliyor. Bu yüzden yumurtaları iyi pişirmek ve buz dolabında muhafaza etmek gerekiyor. Çiğ yumurta içeren mamulleri tüketmemek de alınabilecek önlemlerden.

Çok sağlıklılar diye tüketiyoruz ama ölüme götürebiliyorlar...

Yer Fıstığı: Besin alerjilerine bağlı ölümlerin başında yer fıstığa alerjisi olanlardan kaynaklanıyor. Time'ın haberine göre 1997 ile 2002 yılları arasında, çocuklarda, yer fıstığı alerjisinin görülme sıklığı iki katına çıktı.

Çok sağlıklılar diye tüketiyoruz ama ölüme götürebiliyorlar...
Çok sağlıklılar diye tüketiyoruz ama ölüme götürebiliyorlar...

Ton Balığı: Dünya üzerinde en yaygın tüketilen balık türlerinden olan ton balığı da risk grubuna dahil.

BİZE ULAŞIN