PAZI
Syringic asit ve kaempferol içeren pazı, kandaki şekeri düzenlemeye yardımcı oluyor. Kanser hücre oluşumunu engelleyen pazı, vücutta toksin birikmesini de engelliyor.
SARIMSAK
Sarımsakta bulunan bazı bileşikler, antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve kanser gelişimini önlemeye yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
Sarımsakta bulunan bileşiklerden biri olan allicin, antioksidan özelliklere sahiptir ve kanser hücrelerinin büyümesini inhibe edebilir.
Ayrıca, sarımsakta bulunan diğer bileşiklerin de bağışıklık sistemini güçlendirerek kanser riskini azaltmaya yardımcı olabileceği düşünülmektedir.
BROKOLİ
Yapılan araştırmalar, brokoli tüketiminin özellikle meme, prostat, kolon, akciğer ve mide kanseri riskini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.
Brokoli ve diğer sağlıklı sebzeleri dengeli bir beslenme programının bir parçası olarak tüketmek, genel sağlık ve kanser riskini azaltma açısından önemlidir.
Karalahana, kansere karşı koruyucu etkilere sahip olabilecek besinlerden biridir. Karalahana ve diğer lahana ailesi sebzeleri, glukosinolat olarak adlandırılan doğal bileşikler açısından zengindir.
Hücreleri koruyan tere, kansere karşı koruyucu etki gösterir. Yapılan çalışmalar, iki ay boyunca düzenli tere tüketen kişilerin kan değerlerinde düzelme meydana geldiğini göstermiştir.