Kansere, kalp hastalıklarına, ülsere karşı koruyucu, üstelik kalorisi çok düşük… Ayda üç gün yapacağınız kereviz detoksuyla hem kilo verip hem de viral enfeksiyonlara karşı güçlenebilirsiniz.
Kansere, kalp hastalıklarına, ülsere karşı koruyucu, üstelik kalorisi çok düşük… Ayda üç gün yapacağınız kereviz detoksuyla hem kilo verip hem de viral enfeksiyonlara karşı güçlenebilirsiniz.
Kereviz; havuç, rezene, maydanoz gibi kök sebzelerin de yer aldığı maydanozgiller ailesinin süper detoks etkili sebzesidir. Düşük kalorisi, bağırsak sağlığına faydaları ve besleyici olmasının yanı sıra A, B6, C ve K vitaminleri, folik asit, potasyum ve bol antioksidan içeriği sayesinde kereviz koronavirüsle mücadele ettiğimiz bu dönemde bağışıklığı güçlendirici rol de oynuyor. Bugün sizlerle hem vücut direncinizi artıracak hem de 3 günde 1 kilo kadar yağ kaybı sağlayacak kereviz detoksumu paylaşacağım.
ANTİVİRAL ETKİLİ SÜPER İÇERİK
Güçlü detoks etkili kerevizin sapını, yapraklarını ve kökünü çorba, salata ve yemeklerinizde mutlaka kullanmanızı öneririm. Çiğ yapraklarını ince kıyıp bolca salataya kattığınızda veya yoğurda ezilmiş sarımsak ile karıştırarak tükettiğinizde hücrelere virüslerin yapışmasını önleyebilirsiniz. Kerevizi virüslere karşı etkili yapan içerdiği apigenin bileşiğidir. Apigenin virüslere karşı antikor üretimini destekler. Ayrıca vücutta inflamasyona neden olan proteinlerin üretimini azaltarak bağışıklığı destekler.
ZAYIFLAMAYI DESTEKLER
Bir orta boy kereviz yaklaşık 60 kalori içerir. Kereviz bağırsak sağlığını destekleyen en önemli prebiyotik besinlerden biridir, bol diyet lifi içeriğine sahiptir. Bir orta boy kerevizde 3 gram diyet lifi vardır. Bu sayede şişkinliği engeller, ödemi çözer ve sindirim sistemini rahatlatır. Kereviz sapları karaciğerde bulunan vücuttan toksinlerin atılmasını sağlar, vücutta detoks etkisini artırır. Ayrıca kereviz böbrek üstü bezlerini çalıştırarak yorgunluğu önler.
MİDE RAHATSIZLIKLARINI ÖNLER
Antioksidan ve antiinflamatuar besin öğeleri ile mideyi koruyucu etki oluşturur. Ağrılı ülser oluşumunu önlemeye veya azaltmaya yardımcı olabilir. Kerevizdeki apiuman olarak bilinen bir bileşik olan pektinin bazlı polisakaritlerin mide ülseri hastalarında mide zarındaki hasarı iyileştirdiği araştırmalarla gösterildi. Pharmaceutical Biology dergisinde yayımlanan bir çalışmada kerevizin içindeki flavonoidler, tanenler, uçucu yağlar ve alkaloidler sayesinde midede mukus düzeyini artırdığı, mide duvarında hasarı azalttığı ve mide ülserini önlemede etkili olduğu açıklandı.