Türkiye'nin en iyi haber sitesi

81 ilin yöresel lezzetleri! Her yemeğin sırrı ayrı - 'nın meşhur tatlısı ise...

81 ilin yöresel lezzetleri! Her yemeğin sırrı ayrı - Adana'nın meşhur tatlısı ise...
81 ilin yöresel lezzetleri! Her yemeğin sırrı ayrı - Adana'nın meşhur tatlısı ise...

AMASYA

Cılbır Çorbası, Çatal Çorbası, Sakala Çarpan Çorba, Bakla Dolması, Etli Bamya, Göbek Dolması.

81 ilin yöresel lezzetleri! Her yemeğin sırrı ayrı - Adana'nın meşhur tatlısı ise...



Tirit, börülce, sura, manav tarhanası, saçaklı mantı, keşkek, mafis, güveç, peynirli patlıcan, düğün çorbası, zerde gibi yemekler ile Balıkesir Kaymaklısı, höşmerim, kalbura bastı gibi tatlılar dikkati çekmektedir. -Keşkek -Kapama -Metez -Börülce -Sarımsaklı -Kaymak Hamuru -Tirit -Tavuklu Mantı -Balıkesir Kaymaklısı -Höşmerim

81 ilin yöresel lezzetleri! Her yemeğin sırrı ayrı - Adana'nın meşhur tatlısı ise...

BİLECİK

Büzme, nohutlu tavuklu mantı, keşkek, ovmaç çorbası, mercimekli mantı, kesme hamur, keklik kebabı, köpük helvası

81 ilin yöresel lezzetleri! Her yemeğin sırrı ayrı - Adana'nın meşhur tatlısı ise...

BİNGÖL

Çorba, bulgur pilavı ve daha ziyade hamura dayalı olarak yapılan gömme, sirın, tutmaç, keşkek gibi yemekler en çok yapılan yemek türlerindendir.

81 ilin yöresel lezzetleri! Her yemeğin sırrı ayrı - Adana'nın meşhur tatlısı ise...

BİTLİS

İçli köfte,halise,lahana dolması,kabak dolması,keşkek,çorti,çorti köftesi,klorik(sulu köfte),gari aşı, turşu aşı,katıklı dolma,yoğurtlu pappar,pişrük,kabak boranisi,murtuğa(ev helvası)

81 ilin yöresel lezzetleri! Her yemeğin sırrı ayrı - Adana'nın meşhur tatlısı ise...

BOLU

Bolu yöresinin tarihi ve turistik özelliklerinin yanı sıra yemekleri de oldukça zengindir. Özellikle Mengenli aşçılar dünyaca tanınmışlardır. Mengen'den yetişen aşçıların tarihi padişah mutfaklarına kadar dayanmaktadır. Atatürk'ün aşçısı da Mengenliydi. Günümüzde turistik tesislerin bir çoğunda Mengenli aşçılara rastlamak mümkündür. Aşçılık sanatı Mengen İlçesinin ata mesleğidir. Bu nedenle Mengen'de 1985 yılında Anadolu Aşcılık Meslek Lisesi açılmış ve bu sanatın bilimsel olarak geliştirilmesi amaçlanmıştır. Her yıl Eylül ayının ilk haftasında da Mengen'de Türkiye'nin tek "Aşçılık Festivali" düzenlenmekte ve yarışma, sergi, konser, panel, şov, spor karşılaşmaları gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Özellikle her yıl değişik türde bir şov yemeği hazırlanmakta ve çok ilgi çekmektedir. Yöremizde genellikle mutfak, yemek yapmak ve oturmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu nedenle evler yapılırken, mutfağın geniş olmasına özen gösterilmektedir. Köylerde hemen hemen her evin bahçesinde tuğla ve topraktan yapılmış fırın bulunmaktadır.

BİZE ULAŞIN