Türkiye'nin en iyi haber sitesi
YÜKSEL AYTUĞ

Gerçek 'Şeref Meselesi'

İzledikleri dizinin bir anda yayından kalkması, artık televizyon seyircisinin en büyük kabusu haline geldi. 'eliha Sgbn imzasıyla köşemize ulaşan okurumuz da reyting kavgasına kurban giden kaliteli yapımlar adına sesini duyurmak istemiş: "Merhabalar Yüksel Aytuğ, yıllardır köşenizi takip ederdim de, bir gün buralara yazacağım hiç aklıma gelmezdi. Sebebi ise sevdiğimiz, haftalarımızı, aylarımızı verdiğimiz dizilerin reytinglerinin yeterli olmadığı gerekçesiyle aniden yayından kaldırılmasıdır. Artık bu gidişata bir dur demek bizler için bir 'şeref meselesi' olmuştur.

İÇİMİZDEKİ KORKU
Evet, bahsedeceğim dizilerden biri de Şeref Meselesi.
Bu dizi, Türk dizi tarihinin en farklı, en kaliteli, en hızlı yapımlarından bir tanesi. Alışık olmadığımız bir hızda ilerlemesinin; aslında hepimizin buna ihtiyacı olduğunu, başka türlü projelerin niye tutunamadığını bana ve bizlere göstermiş olduğunu düşünüyorum. Şeref Meselesi başladığından beri diğer dizileri izlerken sıkıldığımızı, konularının akmadığını ve yayın saatini doldurmak için bir sürü gereksiz sahneler gösterdiklerini anlamaya başladık. Şeref Meselesi, gereksiz kliplerden ve flashback gösterme alışkanlığından arınmış bir dizi olarak karşımıza çıkıyor.
Oyuncuların gerek fiziksel güzellikleri, gerekse oyunculuklarının gerçekçiliğinden bahsetmeye gerek bile yok.
Şimdi tam da diğer dizilere örnek teşkil etmesini beklerken, çığır açtığını düşünürken, her bölümü film tadında olan bu dizinin anlaşılamamasından korkup her hafta 'Acaba bu dizi de biter mi?' korkusu ile fragmanlarını bekler olduk.

SABIR GÖSTERİLMELİ
İsteğimiz, kanalın ve yapımcının bu projeye sahip çıkmasıdır. İlk sıralarda reyting savaşı verme devri eskilerde kalmış gibi görünüyor. Artık kökleşmiş bir seyirci kitlesi yakalandıysa, projenin arkasında durulması ve yayınlanmasında ısrar edilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Arka Sokaklar ve Kurtlar Vadisi'nde gösterilen inanç ve sabrın gösterilmesi için buradan kanallara, tüm dizi yapımcılarına, özellikle Şeref Meselesi yapım ekibine sizin aracılığınız ile seslenmek istiyorum.
Lütfen artık 'Dizimiz ilk 5'e, ilk 10'a giremedi' diyerek projelerinizi harcamayın. Biraz olsun izleyiciye saygınız olsun.
Bu da biter korkusu ile dizilere başlayamaz olduk. Sonra da tüm kanalları yarışmalar sardı diyerek şikayet etmeye başlıyorsunuz, başlıyoruz. Sesimizin duyulması dileğiyle..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA