Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BÜLENT CANKURT

Meraklıları için

Her zaman sanata ve sanatçıya büyük destek veren Şamdan Plus Dergisi, sanat tutkunları için çok özel dijital bir dergi hazırladı. samdan.com.tr, Dergilik ve diğer dijital platformlarda okuyabileceğiniz Şamdan Plus Art'ta, çok zengin bir içerik var. Abdi İbrahim'in patronları Nezih Barut ve ablası Nesrin Barut Esirtgen, ilk kez bu dergiye birlikte sanat röportajı verdi ve o muhteşem koleksiyonlarını anlattılar.

Dergide, Türkiye'deki modern sanat müzelerinin kurucuları Oya Eczacıbaşı, İdil Tabanca ve Ayda Elgiz Güreli, müzeleri hakkında detaylı bilgi verirken Contemporary Istanbul'un yönetim kurulu başkanı Ali Güreli ise fiziki gerçekleştirecekleri fuarla ilgili detayları paylaştı.

MÜZE GİBİ EVİ VAR

Şamdan Plus Art'ta, en ilgi çekici röportajlardan biri ise ünlü oyuncu Tuba Ünsal ile evinde yapılan röportaj. Bu röportajdan güzel oyuncunun, ciddi bir sanat koleksiyoneri olduğunu, önemli sanatçıların eserlerine sahip olduğunu ve müze gibi bir evde yaşadığını anlıyorsunuz.
Cemiyetin ünlü isimlerinin, hayallerini süsleyen tabloları açıkladıkları dosya, ikonik tabloların çarpıcı hikayeleri haberi, sanat galericileri Yahşi Baraz ve Murat Pilevneli ile dördüncü nesil müzayedeci Maya Portakal Bitargil ile röportajlar da derginin içeriğinde yer alıyor. Sanata ilginiz varsa bu dergiyi mutlaka okumanızı öneririm.

FARKLI BİR YÖNÜ ORTAYA ÇIKTI

Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın Özalp, pandemide farklı bir yönünü ortaya çıkardı ve Spotify üzerinden yayınlanan '74 Podcast'te The Reset' isimli sohbet serisine başladı. Özalp, dünyaca ünlü konuklarıyla yaklaşık 40 dakikalık sohbetlerde farklı konuları ele alıyor. Özalp'in İngilizce olarak gerçekleştirdiği sohbet serisinin ilk konuğu, Lübnanlı yazar ve aktivist Sara El-Yafi idi. Ardından ABD'li ünlü manken, tasarımcı ve aktivist Arizona Muse ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Özalp'ın üçüncü konuğunu merakla bekliyorum. Konuklarıyla derin konulara dalan ve çarpıcı tespitlerde bulunan iş kadını Pelin Akın Özalp, bu podcast işini sevmiş gibi görünüyor.

YENİ CİCİLERE SIRA DIŞI TANITIM

Ünlü K-pop müzik grubu Blackpink'in de konserlerinde giydiği Türk couture markası Haleia, sıra dışı bir konsept defile ile yeni sezon cicilerini
tanıtacak. Bu akşam 21.30'da online olarak yayınlanacak Haleia'nın defilesi için İstanbul'da, benzerlerine Amerika, Kanada ve Alaska'da rastlanan dev buz mağaralarının bir benzeri inşa edilmiş. Büyük bir prodüksiyonla gerçek bir mağara, buz mağarası konseptine dönüştürülmüş. Modanın sanatla bir araya getirildiği bu konsept için, yaklaşık iki aydır hummalı bir çalışma olduğunu öğrendim. Ortaya çıkan sonucu merakla bekliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA