Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Alman kuruldan Türk sinemasına mobbing!

Almanlar'ın beyazperdesi Türk filmlerini çok seviyor diyemeyiz ama bu son yaptıkları çok fazla... Almanya'da FSK (Freiwillige Selbstkontrolle der Filmwirtschaft) kurulunun incelemesinden geçerek bu hafta vizyona giren 'Deliler: Fatih'in Fermanı' filmi, aşırı Türk milliyetçiliği içerdiği ve gençler için uygun olmadığı iddiasıyla Avrupa'da +18 yaş sınırlaması almış. Türk milliyetçiliği, Almanlar'a ağır geldi anlaşılan. Belki izler, biraz bizi örnek alırlardı ama filmin sadece gece yarısı tek seans gösterilebileceğine karar kılmışlar. Lütfetmişler(!) Alman kurul, resmen Türk sinemasına mobbing uyguluyor. Türk milliyetçiliğinin aşırı olduğuna karar veren kurula tek sözüm, Türk sinemasının en yüksek bütçeli filmlerinden birini kaçırdığınıza yanın.

NELER KAÇIRDINIZ?
İzlemeyip neler mi kaçırdınız? 15'inci yüzyılın ortalarında, Fatih Sultan Mehmet'in, Eflak voyvodalığına bizzat tayin ettiği Vlad Tepeş'in, görevinin ilk yıllarında Osmanlı'ya sadık kalsa da, sonraları bölge halklarına karşı korkunç zalimlikler yapmaya başladığını... Fatih Sultan Mehmet'in, hangi dinden, hangi milletten olursa olsun insanlara yapılan bu zulme sessiz kalmayışını, bu zalimliklerine bir son verilişini... 'Deliler Birliği'nin içindeki korkusuz yiğitlerden yedisinin, gözü kulağı olan Kuman'la birlikte Vlad'ın hüküm sürdüğü Targoviçte'ye gönderilişini... Bu yedi kahraman; Gökkurt, Aşkar, Mübariz, Çebi, Suskun, Kongar ve Adsız'ı... Daha neler neler... Gerçekten neler kaçırdığınıza yanın ey Almanlar.

'KARARI KINIYORUZ'
'Deliler: Fatih'in Fermanı'nın yapımcılığını üstlenen Angel Film'in yaptığı açıklama ise şöyle: 'Bu karar, yanlı bir karardır. Alman hükümetinin, üç kıtaya yayılmış Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşanan gerçek olaylara dayanan filmi, Almanya'daki soydaşlarımızın izlemesini zorlaştırmaya yönelik bu anlaşılmaz kararını kınıyoruz. Türk sinemasını temsil eden bir yapımcı olarak bu yanlı karara inat, Türk ve Osmanlı tarihinin gerçeklere dayanan epik hikayelerini sinemaya aktarmaya devam edeceğiz. Hakkımızı aramak için hukuki işlemleri başlatıyoruz.'

'GÜZELLİĞİN PORTRESİ', YILIN GERİLİM FİLMİ OLMAYA ADAY
'Türk sinemasında bir ilk' iddiasını arkasına alan gerilim filmi 'Güzelliğin Portresi'nin, önümüzdeki günlerde çekimlerine başlanacak. BKM yapımı filmin başrollerini Burçin Terzioğlu, Birkan Sokullu, Serkan Keskin ve Melisa Şenolsun paylaşıyor. Senaryosunu Pınar Bulut'un yazdığı, yönetmenliğini Umur Turagay'ın üstlendiği film, genç bir kadının senelerdir görüşmediği babasının ölümü üzerindeki sır perdesini kaldırma çabasını konu alıyor.

'CAN DOSTLAR' GELİYOR
Öğrencilerin iple çektiği yarıyıl tatili için birbirinden iddialı çocuk filmleri izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Hem büyüklerin, hem de küçüklerin izleyebilecekleri filmler yapan BKM'den bir bomba daha geliyor. 'Bizim Köy' sinema filmiyle beyazperdeye geçiş yapan 'Güldüy Güldüy' çocuk ekibi, bu kez 'Can Dostlar' filmiyle izleyici karşısına çıkacak. Yönetmen koltuğunda Tuğçe Soysop'un oturduğu film, sömestirde vizyona girecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA