Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Arik Levy Istanbul’da

Pilevneli Dolapdere yine şahane bir sergiye evsahipliği yapıyor.
Moskova Hermitage Çağdaş Sanatlar Müzesi için dünyada en büyük heykellerden birini yapan sanatçı Arik Levy'nin merakla beklenen sergisinden bahsediyorum. Dünyaca ünlü multi-disipliner sanatçı Levy'nin 'Varoluş Kavşağı' başlıklı sergisi, 4 Mayıs'a kadar görülebilir.
Galerinin beş katına yayılan sergi; Levy'nin heykelleri, duvar heykelleri, çizimleri ve resimlerinden oluşuyor. Sanatçı, her katı bir başlık altında ele alıyor: Tarih Öncesi, Evrim, Yeniden Oluşum, İllüzyon ve Bağımlılık. En etkilendiğim bağımlılık katının mesajı şu: Yaptığımız her bir hareket başka faktöre bağlıdır. Duvar tabloyu, benzin motoru çalıştırır. İlişkilerin kaderi onu yaşayan iki insana bağlıdır, ancak onları bir arada tutan görünmez bağın ne kadar süreceğini kimse bilemez.
Bağımlılık bizi geri planda tutan bir kavram olarak anlaşıldığında gerginlik ve heyecan hakimdir. Ancak bağımlılığı durumumuzu güçlendiren bir kavram olarak anlarsak kendimizi güvende ve sakin hissederiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA