Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Sinemada umutlar 2021’e kaldı

Sinema salonlarının yeni düzenlemeyle açılmasına üç gün var ancak sektörün umudu ne yaz sezonunda, ne de Eylül'de. Her şey 2021'e bağlı durumda. Başarılı bir gösterim stratejisi geliştirilse de sektör, salgının yarattığı bilinmezin içinde salonların kapanmamasını ve yeni filmlerin sağlıklı bir şekilde sete çıkmasını bekliyor. Yaz sezonunun en beklenen filmi Christopher Nolan imzalı 'Tenet'in vizyon tarihi, koronavirüs vakalarının New York'ta artması nedeniyle 12 Ağustos'a ertelendi. Özetle, Ağustos'a kadar sinema hasılatlarından pek de bir şey beklememek gerek.
Sektör profesyonellerinde Eylül, Ekim, Kasım, Aralık için de umutsuzluk hakim. Haklı bir kaygıyla kimse filmini o tarihlerde vizyona sokmak istemiyor. 2021 için sinemalarda umutlar büyük çünkü merakla beklenen o kadar çok film var ki; hepsi de kaçırılmayacak gişe garanti işler.
Pandemi nedeniyle vizyonu yarım kalmış filmler de tekrar gösterime girecek. 'Zengo', 'Nuh Tepesi', 'Bayi Toplantısı'nı, Temmuz'da izleyebilirsiniz

MERAKLA BEKLENEN FİLMLER

Marvel sinematik evreninde vizyona girmesi planlanan filmlerin takvimlerinde değişiklikler yapıldı. 'The Eternals' 12 Şubat 2021, 'Shang- Chi and the Legend of the Ten Rings' 7 Mayıs 2021, 'Doctor Strange 2' 5 Kasım 2021, 'Thor: Love and Thunder' 18 Şubat 2022 tarihine ertelendi. 2021'de merakla beklenen filmler ise şöyle:
FAST & FURIOUS 9
Justin Lin'in yönetmen koltuğuna geri döndüğü 'Fast & Furious 9'un normal şartlarda Mayıs 2020 olarak belirlenen vizyon tarihi, açıklanan karar ile Nisan 2021'e ertelendi. Film; 'Dom Toretto' ve arkadaşlarının bir tehdide karşı mücadelelerini odağına alıyor.
SESAME STREET
5 Şubat 2021'de, 'Big Bird' ve arkadaşlarının Manhattan'dan kurtulup evlerine, Susam Sokağı'na dönmeleri bekleniyor.
AVATAR 2
12 yıl aradan sonra çekilen 'Avatar'ın devam filminin 2021 Aralık ayında vizyona girmesi planlanıyor. Filmin yönetmen koltuğunda yine James Cameron oturuyor.
MİSSİON: IMPOSSİBLE 7
Merakla beklenen filmlerden biri de, 'Ethan Hunt' karakterini canlandıran Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı 'Mission: Impossible 7'. Film, Kasım 2021'de seyirci ile buluşacak.
THE MATRİX 4
Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss'un yeniden başrolde olduğu 'Matrix' efsanesinin dördüncü filmi, Mayıs 2021'de beyazperdede boy gösterecek.
SPACE JAM: A NEW LEGACY
Space Jam: A New Legacy', 2021'in en çok beklenen filmleri arasında. Temmuz ayında seyirci ile buluşması beklenen filmde NBA efsanesi Michael Jordan'ın ardından bu kez LeBron James yer alıyor.

PODCAST ÖNERİSİ: İSTANBUL TURU

Salgın sebebiyle faaliyetlerine ara veren Beyoğlu Sineması, farklı mecralarda sinema kültürünün parçası olmaya devam ediyor. Pandemi sürecinde sinema gazetesi 1989'u yayımlayarak hem bu süreçte sektörün kaydını tutan, hem de sinemaya dair keyifli yazıları sinemaseverler ile buluşturan Beyoğlu Sineması, şimdi de İstanbul Turu adını taşıyan yeni bir podcast serisi hazırladı. Hakan Bıçakçı'nın hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği podcast'in ilk bölümü çok öğretici ve keyifliydi.
Bıçakcı, İstanbul Turu'na ilk olarak sinema yazarı Kutlukhan Kutlu ile beraber çıkıyor. İkili, pandemi sürecini bir bilimkurgu filmi olarak tanımlıyor ve bilimkurgu dünyası hakkında keyifli bir sohbete başlıyor. İkili ayrıca, 'ötekileştirme' kavramı ve bunun tam karşısına konumlandırılan 'seçkin' kişiler üzerine bilimkurgunun inceliklerini bizlerle paylaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA