Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Videosuna teşekkür eden de var kaldırılsın diye bağış yapan da!

Kütüphane araştırmalarıyla magazin yapan Şokopop, sansasyonel videolarıyla herkesi şaşırtıyor

Eski yıllara baktığımızda başlık başlık hatırladığımız magazin mevzularından günümüzde eser yok. Neden diye hiç düşündünüz mü? Eski sansasyonel olayların günümüzde artık yaşanmamasından kaynaklanmıyor bu. Temel neden; magazin basını üzerinde kurulan baskı. Sanatçıların geçmiş magazin haberlerinin neden olduğu itibar kaybı, artık kontrol altında tutuluyor. Magazin ve sanatçı arasında yaşanan dostluklar sayesinde, sanatçılara ayıp olmasın diye bazı durumlar görmezden gelinebiliyor. Öte yandan iyi bir dönüşüm de oldu, geçmişteki gibi sert bir dil kullanılmıyor. Bu arada 'Magazini sevmem' diyen insanların bile geçmiş magazinleri takip ettiğini öğrendim. Bu aralar çok konuşulan Şokopop kanalı bunlardan biri örneğin.



Yayın hayatına YouTube'da 'Türkiye'nin en derin magazin çukurunu kazma' mottosuyla başlayarak, ikonik magazin figürlerinin detaylı biyografilerinden 90'ların hafızamıza kazınan sansasyonel olaylarına kadar pek çok unutulmaya yüz tutmuş anı gün yüzüne çıkararak izleyiciyle buluşturuyor Şokopop. Kendisi Youtube ve Instagram'dan sonra Nisan ayından itibaren Gain'de olacak.



Şokopop, maskeli ve gizli kimliğiyle hep merak edilmişti. Geçtiğimiz günlerde ben kendisiyle buluştum ve yaptığı işin neden bu kadar başarılı olduğunu sordum...



Yaptığı işi 'araştırmacı magazin gazeteciliği' olarak tanımlıyor. Ünlülerle ilgili videolarını hazırlarken halk kütüphanelerine kadar gidip araştırma yapıyor. 'Kavga, polemik, basitlik, skandal... Hepsi bu kanalda!' sloganını kullanan Şokopop'u ilk olarak Kan Davası: Gülben Ergen vs. Seren Serengil adlı üç bölümlük video serisiyle tanıdık. Maske takarak video çekmesinin sebeplerinden biri; eğer iş tutmazsa ileride çalışacağı işlerin engellenmemesi için... Ama iş tuttu ve biz Ekim Zafer Acun, nam-ı diğer Şokopop ile tanıştık...

'Gülşen ve Seda'yı seviyorum
"Bu kadar sert olayları korkusuzca yayınlıyorsun. Sana ulaşmaya çalışıp 'Kaldır bu videoları' diyenler olmuyor mu?" diye soruyorum. "Bazı videolarda tehdide maruz kaldım ama çok tatlı insanlar da oldu hiç müdahale etmeyen. Örneğin Gülşen ve Seda Sayan'ı seviyorum" diyor. Sayan'ın Kadırga yıllarını 'Bir Bacının Anatomisi' başlığıyla mercek altına almıştı.
Bir diğer videoda Demet Akalın-Hande Yener kavgasını anlatmıştı ama bu video başına iş açmış ve Yener, 'Şokogazino: Handemet' isimli partiyi iptal ettirmişti. Müren videosundan sonra ise yakın arkadaşı Göksenin Çakmak kendisine ulaşıp teşekkür etmiş. Petek Dinçöz videosunu kaldırtmak için ise Mor Çatı'ya bağışta bulunmuş.

Foyam ortaya çıkacak sendromu
Şokopop, ünlülerin birçoğunda olan bir sendromdan bahsetti: Imposter (Sahtekarmış Gibi Hissetme) sendromu. Bu diğer bir adıyla 'foyam ortaya çıkacak' sendromuymuş. Şokopop'un dediğine göre; başarılarının şans eseri olduğuna inanan ünlüler, bir gün bu gerçeğin ortaya çıkmasından korkuyorlarmış. Özsaygı sorununun yol açtığı durumun insanların yaşamını etkilemesi, mutsuzluk kaynağı olması kaçınılmaz. Hatırlarsanız, İngiliz sunucu Alexa Chung, bu sendromu yaşadığını ve çoğu zaman kendisini yetersiz hissettiğini dile getirmişti. Biz de bunu söyleyecek insan yok bence.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA