Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HAKAN UÇ

Özgürlük adı altında hiçbir sanatçı milli değerlere laf söyleyemez

Rap şarkıcısı Pablo Hasel, İspanya'da Kral VI. Felipe ve babası Juan Carlos hakkındaki açıklamaları ve terörist grupları övmesi nedeniyle hapse atıldı. Twitter mesajlarında monarşiye ve polise hakaret ettiği suçlaması ile devlete ve Kraliyet Ailesi'ne yönelik sözleri ile yargılanan Hasel'in düştüğü duruma bizim sanatçılarımız nedense ses çıkarmadı.

Sürekli devlet büyüklerine, polise, askere çirkin söylemlerde bulunup, bunu özgürlük kisvesi altında değerlendirip sonra da yurt dışını örnek gösteren sanatçılar! Ne oldu gördünüz mü İspanya'da?

Saygı kelimesini şarkıdan ibaret sanan ve Almanya'ya gidip oradan Türkiye aleyhine sözler sarf eden Ezhel gibi sanatçılar, sizlere söylüyorum... Bayrak, ezan, vatan, devlet, ulus, polisasker ve bazı değerlerimiz kimsenin ağzına alamayacağı kadar kutsaldır. Onlara yönelik sarf edilen çirkin sözlerin özgürlükle bağdaşması söz konusu değildir. Bu durum Türkiye'de de böyle, İspanya'da veya herhangi bir ülkede de...
Umarım anlarsınız.

Yeliz'den Ahmet Kaya eserine yürekten yorum

Sesini özlediğimiz Yeliz, üstat Ahmet Kaya'nın, benim de en sevdiğim parçalarından biri olan 'Beni Vur' ile müziğe kaldığı yerden devam ediyor. Büyük ustadan duyup dinleyip bağımlısı olduğumuz bu eserleri, zaman içinde farklı ve iyi seslerden dinlemenin de başka bir hazzı var. Tabii herkesten bahsetmiyorum. Son zamanlarda bakıyorum; sesi olan olmayan, nota bilen bilmeyen, duyguyu verebilen veremeyen herkes Ahmet Kaya şarkısı söyleme çabasında. Burada tabii ki Yeliz'i tenzih ediyorum...
Öncelikle söyleyeyim; Yeliz'inki muhteşem bir cover olmuş. Yenilikçilikten yana biri olarak bana 'yeni' tadı veren bu cover için ünlü sanatçıyı tebrik etmek istiyorum. Bu arada şarkıyı daha önce cover yapan hiç olmamış. Uzun süredir bu cover'ı yapmak isteyen sanatçı bir röportajında öyle içten anlatıyordu ki, "Her Ahmet Kaya eseri cover yapılıyor' haberi duyduğumda elim yüreğimdeydi, inşallah bu şarkı değildir diye dua ediyordum" diyordu. Nasıl yürekten istemişse, o kadar da yürekten okumuş. Şarkıya olan aşkı, sesine, okumasına, nağmelerine de yansımış. DMC etiketi ile yayınlanan 'Beni Vur' umarım bol bol dinlenir ve hakkını bulur.

Bir tarzda karar kılmalı!

Kendisini en son rap arabesk tarzı bir şarkı ile dinlediğim genç ses Ali Dündar'ın yeni parçası, geçtiğimiz günlerde karşıma çıktı. Sesini çok beğendiğim Dündar'a dikkat ediyorum; hep farklı stillerde müzik yapıyor. Tamam bu bir şarkıcı için sesine güvendiğinin göstergesi ama bence bir tarzda karar kılmalı. Azmini ve sektörde var olma çabasını ise tebrik etmek lazım. Yeni şarkısı 'Gece Uzun'la 'Sesi ve yorumu güçlü' dedirtiyor. Yolu açık olsun.

Batur'un hassasiyetine alkış

Enes Batur, sıra dışı işler yapmayı seviyor. Daha önce de yazdım; kliplerini film tadında çekiyor. Son şarkısı 'Ayaz'ın klibi de henüz yeni yayınlanmış olmasına rağmen 20 milyon izlenmeye yaklaşmış. Enes Batur'u tebrik etmem gereken bir konu daha var. Batur, klibinde şehitlerimizi de unutmamış. Kendi kanalından yayınladığı klibin sonunda Batur; Şehit Eren Bülbül, Fethi Sekin, Aybüke ve Necmettin öğretmenlere de yer verdi. Sosyal medya kullanıcıları da bu tarz detayları asla es geçmiyor, hemen alkışlıyor. Batur bu hassasiyetiyle de alkış aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA