Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

İkizler birbirine çok benziyor

'Yanlışlıklar Komedyası' Shakespeare'nin yazdığı ilk oyunlardan. Doğumlarının hemen ardından bir kaza sonucu birbirlerinden ayrılan ikiz kardeşlerin yıllar sonra aynı şehirde karşılaşmasını konu alan oyun; adından anlaşıldığı gibi yanlış anlamalar üzerine kurulu. Oyunda iki ikiz var: Bunlardan biri oyunun geçtiği Efes'teki 'Efesli- Antipolus' (Emre Koç) ile kardeşini bulmak için oraya giden 'Sirakuzalı Antipholus' (Ali Rıza Kubilay). Ayrıca bunların köleleri Dromiolar (Ali Çelik- Emrah Eren) da ikiz.

BAŞARILILAR
İkiz kardeşleri canlandıran oyuncuların, gerçekten birbirine benzediğini belirtmeden geçemeyeceğim. İkizler birbirlerini bulmaya çalışırken, tüm şehir halkı, hatta 'Efesli Antipholus'un karısı 'Adriana' (Elif Ürse) bile onları karıştırıyor. Hal böyle olunca da ortaya içinden çıkılmaz eğlenceli bir komedi çıkıyor. Bence; bu beş oyuncunun başarılı performansı oyunun bütün yükünü taşıyor. Sadık Kızılağaç imzalı kostümler ve Yakup Çartık'a ait başarılı ışık tasarımı da oyunu görsel anlamda zenginleştiren unsurlar.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA