İnce kıyılmış soğan ve küp küp doğranmış sebzeleri yağda beş dakika kavurun. Pirinci ilave edip beş dakika daha kavurun. Kuş üzümünü, bezelyeyi, dereotunu ve suyu koyup 20 dakika pişirin. Yufkaları ince şeritler halinde kesip yağlanmış tepsiye kafes gibi dizin. Pilavı fırın kabına aktarın, kenarlardan sarkan yufkaları üzerine kapatıp fırında pişirin.
MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
2.5 su bardağı su
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
ELMALI PAZI BUĞULAMA
Cam bir kapta iri doğranmış pazı ve küçük doğranmış elmaları karıştırın. Üzerine bulguru ve zeytinyağını koyun. Üzerini kapatıp benmari usulü 20 dakika pişirin.
MALZEMELER
1 demet pazı
1 adet elma
1 çay bardağı pilavlık bulgur
Kırmızı pul biber
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
SAÇ KAVURMA
Tereyağını eritin, ufak doğranmış sivri biberleri ekleyip biraz kavurun. Ufak doğranmış soğanları ekleyip biraz daha kavurun, doğranmış domatesleri ekleyin, orta ateşte biraz pişirin. Eti ilave edip tuz ekleyin. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kuşbaşı et
10 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet soğan
100 gr. tereyağı