Kremayı ısıtın, ocaktan alıp içine bitter çikolatayı ekleyip karıştırın. Çikolata eriyince kakao, tereyağı ve şekeri ekleyip karıştırın. Küçük bir metal kabın içine bu karışımı döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Servis yaparken, donan çikolatalı karışımı reçel konmuş tabağın ortasına alıp ikram edin.
MALZEMELER
250 gr. bitter çikolata
150 gr. çiğ krema
20 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
50 gr. pudra şekeri
100 gr. frambuaz reçeli
KIYMALI KARALAHANA
İnce kıyılmış lahanaları tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Bir tencerede soğanı rengi dönene kadar kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin. Bir-iki dakika sonra pirinci de koyup kavurun. Pirinçler beyazlamaya başlayınca kıyılmış biber ve salçayı ekleyin. Birkaç dakika sonra lahanaları ve barbunyaları koyun. Kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
1 demet karalahana
100 gr. kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet soğan
1 çay bardağı pirinç
4 adet sivri biber
2 çorba kaşığı salça
2 çay bardağı haşlanmış barbunya
1 su bardağı su
Tuz
PİRİNÇ SALATASI
Pirinci 2.5 su bardağı suda kaynatıp beş dakika bekletin. Çatalla karıştırın. Ayrı bir yerde limon suyu, zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları iyice çırpın. Pirinci de bu sosa ekleyip ezilmesin diye silkeleyerek karıştırın. İçine kıyılmış yeşillikleri ve küp doğranmış portakal dilimlerini ekleyip karıştırın. Yer fıstıklarını ekleyin.
MALZEMELER
1.5 kase pirinç
1 limon suyu
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı dolmalık biber
1 yeşil biber
1 kaşık kıyılmış taze soğan
20 gr. yer fıstığı
1 portakal
Kekik, karabiber, pul biber