Pırasayı verev, patatesleri halka doğrayın. Yağlanmış fırın kabına patatesleri dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin, pırasaları yayın. Yeniden zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiber serpin. Somon dilimlerini en üste koyun. Fırında pişmeye bırakın. Krema, süt ve tane karabiberi karıştırın. Fırındaki somonun rengi hafifçe dönünce çıkarıp üzerine kremayı yayın. Yeniden fırına verin. Üzeri kızarana dek pişirin.
MALZEMELER
6 adet pırasanın beyaz kısımları
3-4 adet patates
8 dilim somon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 paket krema
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tane karabiber
Tuz, karabiber
MUZLU PUDİNG PASTASI
Pudingi pişirin. Bisküvileri irice kırın ve ılınmış olan pudingle karıştırın. Karışımı ıslatılmış kabın içine dökün. Buzdolabında üç saat beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Üzerine paketteki tarife göre hazırlanmış meyveli sosu dökün. Küp doğranmış meyvelerle süsleyin.
MALZEMELER
1 paket muzlu puding
2.5 su bardağı süt
1 paket pötibör bisküvi
1'er adet muz, kivi ve elma
1 paket meyveli sos
PASTIRMALI EKMEK
Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Rendelenmiş kaşar peynirini, çırpılmış yoğurdu ve kıyılmış dereotunu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave ederek bu karışımı ikiye bölün. Kalıbın içine bir katını döşeyip arasına pastırma dilimlerini sıralayın. Kalan hamuru üzerine yerleştirip pişirin.
MALZEMELER
3 adet haşlanmış patates
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket kabartma tozu
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 su bardağı un
1/2 demet dereotu
100 gr. pastırma