İnce dövülmüş tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırın. Pazı yapraklarının sap kısımlarını kesip iki dakika haşlayın. Tavukların üzerine pazı yaprağı, dil peyniri ve ezilmiş sarımsak koyup ikiye katlayın. Bunları, açılmaması için kürdanla tutturun. Az yağda iki yüzünü kızartın. Salçayı tereyağında pişirip baharatları ekleyin. Tavuğun üzerine salçalı sosu döküp servis yapın.
MALZEMELER
300 gr. ince dövülmüş tavuk göğüs eti
4-5 adet pazı yaprağı
30 gr. dil peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
Tuz, karabiber
Salçalı sosu için:
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Kekik, tuz ve karabiber
Peynir topları
Peynirleri rendeleyip karıştırın ve küçük toplar hazırlayın. Topların bir kısmını pul bibere, bir kısmını çörek otuna, bir kısmını ise naneye bulayın. Domates, salatalık ve cipsle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. tulum peyniri
100 gr. beyaz peynir
50 gr. kaşar peynir rendesi l1 çorba kaşığı pul biber l1 çorba kaşığı çörek otu l1 çorba kaşığı kuru nane
Domates, salatalık, cips
Portakallı karamel
Portakal suyu ve sütü büyük bir kasede karıştırın. Şekeri ve yumurtaları çırpın. Vanilya ekleyip çırpmaya devam edin. Portakallı karışımı da üzerine azar azar ilave edin. Şekeri rengi dönünceye kadar eritip kaplara bölüştürün. Üzerine sütlü karışımı paylaştırın. Kapları içi su dolu fırın kabına koyup 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
10 çorba kaşığı toz şeker
2.5 bardak süt
6 adet yumurta
2 paket vanilya
1 adet portakalın suyu
Karamel için:
4 çorba kaşığı şeker