Margarini eritin. Yemeklik doğranmış soğanı margarinde pembeleşinceye kadar kavurup üzerine suyu ilave edin. Su kaynayınca bulgur ve mercimeği ekleyin. Her ikisi de iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ayarlayıp çorbayı ocaktan alın. Üzerine nane ve kırmızıbiber serperek servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı bulgur
6 su bardağı su
Tuz, nane kırmızıbiber
ETLİ BÖREK
Etleri çok küçük doğrayın. Tavaya koyup, suyunu bırakıp çekinceye kadar pişirin. Üzerine tereyağı ve rendelenmiş soğanı ekleyip beş dakika kavurun. Üzerine kıyılmış sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip beş dakika daha kavurun. Soğuyunca milföy hamurlarına paylaştırıp zarf şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam, çörek otu serpin. 200 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
İÇİ İÇİN:
300 gr. kuşbaşı et
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber
ÜZÜMLÜ PEKSİMET
Zeytinyağı, üzüm ve toz şekeri, üzerine yarım su bardağı su ekleyerek 10 dakika kadar kaynatın. Ilınınca içine yoğurt ve irmiği ilave edip karıştırın. En son baharatları ve boza kıvamından daha koyu bir hamur olacak kadar un ekleyin. Karışımı tepsiye dökün. 170 derecedeki fırında 45 dakika kadar pişirin.
MALZEMELER
1 su bardağı zeytinyağı
1.5 su bardağı yoğurt
1 su bardağı kuru üzüm
1.5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı irmik
1 çorba kaşığı tarçın
Aldığı kadar un