Yumurta, süt, şeker ve sıvı yağı çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış tart kalıplarına paylaştırın. Üzerine kayısı dilimlerini yerleştirin. 180 derecedeki fırında 30 dakika pişirin. Üzerine suyla açılmış kayısı reçeli sürün, fıstık serpin.
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
2.5 su bardağı kepekli un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
10 adet kayısı
Kayısı reçeli
Antep fıstığı
PATATESLİ KIRMIZI BİBER DOLMASI
Biberleri temizleyin, tuzlu suda 15 dakika kadar haşlayıp soğuk suya atın. Haşlanmış patatesleri doğrayın. Ispanak yapraklarını tuzla ovup patatese katın. Doğranmış taze soğan, maydanoz ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Harcı biberlerin içlerine doldurun. Servis tabağına dizip sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
MALZEMELER
6 adet kırmızı biber
4 haşlanmış patates
200 gr. ıspanak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1/2 demet taze soğan
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber
FINDIKLI MUFFİN
Çekilmiş fındık, toz şeker, un ve yumurtaları çırpın, kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kâğıt kalıpların içine yarıya kadar döküp üzerlerine birer fındık koyun, kakao serpin. 180 derecedeki fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı fındık
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
5 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
SÜSLEMEK İÇİN:
Fındık taneleri
1 tatlı kaşığı kakao