Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ekmek köftesi

6 dilim ekmek
1 adet soğan
1 çay bardağı süt
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı irmik
Tuz, karabiber, kimyon
Ekmek dilimlerini avucunuzda ovuşturarak ufalayın. Kuru soğanı incecik doğrayın. Süt ve yumurtayı iyice çırpın. Ekmekleri bu karışıma katın. Ekmekler sıvıyı iyice eminceye kadar bekletin. Daha sonra içine elenmiş un, tuz, karabiber, kimyon ve kıyılmış maydanozu katın. Çok sulu olursa iki çorba kaşığı irmik ilave edin. Hamurdan küçük parçalar koparıp elinizle köfte şekli verin, sıvı yağda kızartın.

Sebzeli muska böreği
3 adet yufka
1'er adet kırmızı biber ve havuç
6 adet sivri biber
6 adet mantar
1/2 çay bardağı zeytinyağı
8 dal kıyılmış maydanoz
250 gr. lor peyniri
Tuz, karabiber, pul biber
Kırmızı biber, havuç, sivri biber ve mantarları küp küp doğrayın ve kavurun. Tuz, karabiber ve pul biber katın. Lor peyniri ve kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. Yufkaları düz bir zemine serip dört parmak genişliğinde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız harçtan koyup muska şeklinde sarın. Uçlarına su sürüp yapıştırın. Sıvı yağda kızartarak servis yapın.

Zeytinli ekmek
1 su bardağı yeşil ve siyah zeytin
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet ekmek hamuru
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın, zeytinyağıyla karıştırın. Ekmek hamurunu bir zemin üzerinde dikdörtgen şeklinde açın. Üzerine harcı yayın ve rulo yapın. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA