Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli kaygana

Süt, toz şeker ve tuzu çırpın, eritilmiş tereyağı ve unu ekleyip yeniden çırpın. Yapışmaz yüzeyli bir tavayı tereyağıyla yağlayın, harçtan birer kepçe alarak arkalı önlü kızartın. Elma ve muzları dilimleyin, üzerine sıcak suda bekletilmiş erik ve toz şeker ekleyin, beş dakika pişirin. Üzerine cevizleri ekleyip ocaktan alın. Kayganaları üçgen şeklinde katlayıp içlerine meyveli harçtan koyun.

MALZEMELER


2.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı un
1/2 çay kaşığı tuz

İÇ MALZEME İÇİN:

2 adet muz
2 adet elma
10 adet kuru erik
1/2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 su bardağı toz şeker

KAŞARLI TEPSİ KÖFTESİ


Kıyma, ıslatılmış ve sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan ve baharatları iyice yoğurun, elinizle bastırarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine küp doğranmış kaşar peynirlerini gelişigüzel batırın ve 200 derece fırında 35 dakika pişirin.

MALZEMELER


500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 dilim ekmek içi
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı kaşar peyniri
Karabiber, kekik, tuz

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Pırasayı verev şeklinde doğrayın. Üzerine zeytinyağı ilave edip beş dakika pişirin. Üzerine doğranmış havuç, pirinç, şeker, 1.5 su bardağı su ilave edip 25 dakika pişirin. Üzerine limon suyu sıkın ve soğuk servis yapın

MALZEMELER


1.5 kg. pırasa
2 adet havuç
1 çay bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1/2 limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA