Ayvaları iri küp şeklinde doğrayın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip ayvayı beş dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda bir saat bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini ilave edin.
MALZEMELER
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz, karabiber, kimyon
TAHİN SOSLU KARNABAHAR
Bol suya sütü ekleyerek çiçeklerine ayrılmış karnabaharı haşlayın. Yumurtaları haşlayıp dörde bölün. Tahini bir su bardağı su, kimyon, pul biber ve tuzla karıştırın. Karnabaharları servis tabağına alıp üzerine tahinli sosu gezdirin. Üzerini yumurta ve maydanozla süsleyin.
MALZEMELER
1 adet karnabahar
2 çay bardağı süt
4 adet yumurta
2 çay bardağı tahin
1/2 demet kıyılmış maydanoz
Tuz, pul biber, kimyon
NAR ŞERBETİ
Narların suyunu sıkın. Tencereye elmayı rendeleyin, üzerine şekeri, karanfili, tarçını ve nar suyunu ekleyip karıştırın. Beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Bir tülbentle süzüp soğuk olarak ikram edin.
MALZEMELER
5 adet nar
1 su bardağı şeker
2 adet kabuk tarçın
1 adet elma
3 adet karanfil
1 tatlı kaşığı zencefil