8 KİŞİLİK
Tereyağını ve zeytinyağını bir tencereye alın. Küp küp doğranmış soğan ve patlıcanı tencereye ekleyip beş dakika kavurun. Fıstıkları, baharatları, kuş üzümünü ve yıkanmış pirinci ilave edip suyunu ekleyip pişirin. Üzerine kıyılmış dereotu serperek karıştırın.
MALZEMELER
2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
3 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1/2 demet dereotu
1 çay bardağı kuş üzümü
4 su bardağı su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz karabiber, pul biber, tarçın kabuğu, yenibahar
Tavuk kavurma dürüm
4 KİŞİLİK
İri doğranmış soğanı ve etleri tereyağında 10 dakika kavurun. Ezilmiş sarımsakları ve doğranmış sivri biberleri ilave edip 10 dakika daha pişirin. Rendelenmiş domatesleri, tuz ve baharatını koyun, kapağı kapalı olarak beş dakika daha pişirdikten sonra üzerine çiğ kremayı katıp bir taşım kaynatın. Lavaş ekmeklerinin içine sarıp servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. tavuk eti
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet sivri biber
2 adet domates
2 kaşık çiğ krema
Tuz, karabiber, kimyon
Mantarlı açma börek
6 KİŞİLİK
Un, tuz ve ılık suyu yoğurup hamur yapın. Altı adet beze yapıp üzerine sıvı yağ dökün, üç saat bekletin. Yarım ay şeklinde doğranmış soğanları ve mantarları tereyağında kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ekleyin. Bezeleri elinizle açın. Bir kenarına iç harçtan koyup rulo yapın. Fırında pişirin.
MALZEMELER
4 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için:
250 gr. mantar
2 adet soğan
1/2 demet dereotu
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ