6 KİŞİLİK
Yarım ay şeklinde doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin. Üzerine alacalı soyulup irice doğranmış patlıcan, domates, dolmalık biber, kıyılmış sivri biber ve biber turşusu ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte sebzeler hafif yumuşayana dek pişirin. Bir su bardağı sıcak su ekleyip pişmeye bırakın. Ocaktan almaya yakın pul biber ve tuz ekleyin. Soğuk olarak servis yapın.
MALZEMELER
4 adet patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet dolmalık biber
2 adet acı sivribiber
4 adet acı biber turşusu
1 çorba kaşığı pul biber
1 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı tuz
Kedidilli parfe
12 KİŞİLİK
Yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Üzerine iki su bardağı süt, vanilya ve kakaoyu ekleyip pişirin. Krem şantiyi bir su bardağı sütle çırpın, karışıma ekleyin. Ilık suya neskafe ve toz şeker koyun. Kedidillerini bu suya batırıp çıkarın. Suyla ıslatılmış kalıba bir miktar muhallebi döküp üzerine kedidili dizin. Malzeme bitene kadar tekrarlayın. Buzlukta iki saat tutup servis yapın.
MALZEMELER
3 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 paket çikolatalı krem şanti
12 adet kedidili bisküvisi
Islatmak için:
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı toz şeker
Soslu börek
4 KİŞİLİK
Kıymayı kavurup rendelenmiş soğan ile patates, tereyağı ve baharatlarla karıştırın. Uzun kesilmiş yufkalara iç harcı paylaştırıp istediğiniz şekilde sarıp tepsiye dizin. 190 derecedeki fırında pişirin. Sıvı yağ, rendelenmiş domates, dövülmüş sarımsak ve salçayı beş dakika pişirin, böreklerin üzerine dökün.
MALZEMELER
4 adet yufka
1 adet soğan
200 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet haşlanmış patates
Tuz, karabiber
Sosu için:
1 çorba kaşığı salça
1/2 çay
ardağı sıvı yağ
2 adet domates
2 diş sarımsak