Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yüksek kiralara dayanamayan butikler Instagram’a taşınıyor

Beyoğlu pasajlarında dolaşmaya, Nişantaşı butiklerinin vitrinlerine göz atmaya bayılırım. Bir de Bağdat Caddesi var tabii ki; sıra sıra mağazalar, butikler... Şimdi bu mağazaların birçoğu kepenk indirmiş, yan yana kiralık ilanları asılı. Binlerce dolarlık kiralara dayanamayıp kapanıyorlar birer birer. O astronomik rakamları ödemekte zorlanıyorlar. 'Ne satarsan sat, o kira çıkmıyor; mağaza ancak kendini döndürüyor' diyorlar. Bu duruma alıştık artık fakat bu yaz kapanan mağaza sayısı artışa geçti sanki.
Tek sebep yüksek kiralar da değil; mağazalar/ butikler dijital dünyayla rekabet etmekte zorlanıyor. Mağazası olan tasarımcı bir arkadaşım, Nişantaşı'ndaki butiğini kapatıyor ve sadece üretim yapacağı küçük bir daireye taşınıyor. Bu kararı almasının nedeni; Instagram'da ve internet sitesinde çılgınlar gibi satış yaptığı için butiğe ihtiyacı kalmamış olması.
Anlayacağınız, kapı müşterisi ile bu dönmüyor. İşler uzun zamandır böyleydi ama tamamen dijital butik olmak cesaret isterdi; artık o da oldu.
Artık akıllı telefonlarımızla yapamadığımız bir şey kalmadı. Her ihtiyacımızı bir tuşla giderebiliyoruz.
Hal böyle olunca, yaratıcı ve girişimci arkadaşlarımdan yepyeni yatırım fikirleri duyuyorum.
İşte onlardan bazıları:

Elif Boyner, Sweaters isimli yeni bir aplikasyon hazırlığında... Spor bağımlısı insanları aynı platformda bir araya getirmeyi planlıyor. Örneğin tenis oynamak istiyorsunuz ve bir partneriniz yok; hoop bu aplikasyon sayesinde sizinle tenis oynayacak kişiyi buluyorsunuz. Spor salonları ve hocalar için harika bir haber. Artık spor yapmak isteyenler, dijital dünyada sözleşebilecek.
Ben de yürüyüşe çıkacak arkadaş arıyorum, iyi oldu bu haber.

Kerem Kamışlı, iş ve yaşam üzerine Ontrava isimli bir online gazete hazırlığındaymış.
Genç neslin elinden düşürmeyeceği, sağlam içerikli bir gazete olacağını anlatırken çok heyecanlıydı Kerem.
Bakın kimisi gazete, kimisi alışveriş platformu, kimisi de spor aplikasyonu hazırlıyor; sizin de sağlam bir fikriniz yok mu ?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA