Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MERT VİDİNLİ

Yılbaşı gecesi mekanlarda değil evde eğleneceğiz!

Aralık öyle bir ay ki; her gün başka bir kutlama, parti, alışveriş şenliği ve açılış var. Neyse ki havalar sıcak; Eylül-Ekim kafasında yaşıyoruz. Üşümeden, donmadan, hasta olmadan her yere yetişebiliyorum.
Peki bu aralar İstanbul'da neler oluyor, gelin bir göz atalım...
Instagram'da dünyadaki farklı şehirlerin, caddelerin yılbaşı süslerini, heyecanlı etkinliklerini görüyoruz. En süslü şehirler; Amsterdam, Londra ve New York...
Yılbaşı öncesi İstanbul'daki sönük ve süsten püsten uzak sokakları gördükçe de şaşırıyoruz tabii...
İstanbul'un en eğlenceli, en fotoğraflık, en yeni yıl temalı, yılbaşı ağaçlı, ışıklı semti Nişantaşı'ydı.
A46, yani Tuvana Büyükçınar'ın elinden çıkma bir dekorasyona bürünürdü Abdi İpekçi Caddesi... Yılbaşı gecesi de sokak partileri organize edilirdi. Peki ya şimdi? Nişantaşı'nın o büyülü hali, anılarımızda kaldı artık. Belediye bu konuda zayıf kalıyor. Şimdi alışveriş merkezleri daha cüretkar; Zorlu Center, İstinye- Park ve Kanyon süslemeler konusunda birbirleriyle yarışır halde. O yüzden AVM restoranlarında daha çok kutlama yemeği organize ediliyor.

TERCİH EV PARTİLERİ
Bu yılbaşını Alaçatı'daki yazlık evinde, Bodrum'daki evinde şömine başında geçirecekler var. İstanbul'un kalabalığından kaçıp küçük ev partilerinde arkadaşlarıyla buluşmayı planlayanları çok duyuyorum. İstanbul'daki mekanlar ise 31 Aralık gecesi için rezervasyon alırken müdavimlerine öncelik tanıyor.
Bilmedikleri kişiler konusunda çok dikkatliler.
İstanbul trafiğinden birkaç dakika içinde sıyrılıp Belgrad Ormanı'nın yanı başındaki Vadistanbul'daki The Galliard'da Gül-Kenan Erçetingöz'ün yeni yıl partisine gittim. O gün katıldığım beş farklı davetin içinde beni en çok şaşırtan mekan Vadistanbul oldu. Bugüne kadar uzun bloklar ve dip dibe sıkıcı binalardan oluşan yeni yerleşim alanlarını görmeye alışmışken, burasının yeni nesil bir sosyal yaşam alanı olması beni şaşırttı.
Alışveriş caddesinde sıralanan yüzlerce mağaza ve restoranı görünce, "Burada yaşasam şehrin merkezine gitmem, 24 saatim bu caddede geçer" dedim. Burada The Galliard'ın yanı sıra Serafina, Michelle Brasserie, Galeries Lafayette, Vakko Patisserie ve Huqqabaz gibi popüler mekanlar da olacak.
Geçtiğimiz günlerde Mustafa Denizli'nin kızı Lal Denizli, yakın arkadaşı Deniz Ügümü ile kurduğu Dela Events için bir tanıtım gecesi düzenledi. Organizasyon işine giren ikili, bunu büyük bir partiyle kutlayıp ünlü arkadaşlarıyla heyecanlarını paylaştı. Yakın arkadaş ile yapılan ortak projelerin hastasıyım!
Bugünlerde Ortadoğulu modellerin yükselişte olması dikkatimi çekiyor. İki Ortadoğulu modelle aynı spor salonuna gidiyoruz.
Geçtiğimiz günlerde sohbet ederken, bu ara markalardan yoğun teklifler aldıklarını söylediler.
"Çekimlere en çok biz gidiyoruz" diyorlar. Bir süredir birçok moda tasarımcısı da Türkler'den çok Ortadoğulular'dan sipariş alıyordu zaten.
Caddebostan, tam bir Nişantaşı kaderi yaşıyor... Nasıl Nişantaşı'nda arka sokaklara konuşlanan mekanlar, Topağacı ve çevresinde yaşayanların gözdesi olduysa, Anadolu Yakası'nda da cadde gençliği artık ara sokaklardaki mekanları tercih ediyor. Buralarda eğleniyor, yemek yiyip sosyalleşiyorlar. Yeni açılan Neni Brasserie, üniversite yıllarından arkadaş olan iki kişinin, yıllar sonra ortaklık yapıp açtığı bir mekan.
Caddebostan Kültür Merkezi'nin yanı başındaki mekana girdiğiniz anda kendinizi tam bir Fransız restoranında hissediyorsunuz.
Mönüdeki popüler lezzetleri ise güveçleri...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA